В тази статия заедно с експертите по красотата от Amber Beauty Club ще ви обясним какви са ползите от инфузионните терапии и защо са толкова популярни напоследък.

През последната една година интравенозното вливане на инфузионни коктейли се превърна в актуална модна тенденция не само сред популярни личности, но е тотален хит навсякъде по света. И това е съвсем естествено, след като грижата за здравето и красотата придоби нови измерения след пандемията. Здравословното хранене, спортът и грижата за благосъстоянието на тялото увличат все повече последователи.

Богатите на витамини и минерали инфузионни коктейли са най-бързият път за зареждане на организма с необходимите витамини, минерали, микроелементи, електролити, антиоксиданти и ценни хранителни вещества. Тъй като се доставят директно до клетките чрез кръвта, всички вещества са 100% усвояеми спрямо оралната и локална терапия. Според клинични проучвания само 50% от витамините се абсорбират от организма, когато се приемат през устата.

Преди да изберете да се подложите на инфузионна терапия е препоръчително да се консултирате със специалист, с когото заедно да изберете най-подходящия коктейл с витамини и микроелементи спрямо специфичните ви нужди и очаквания. Специалистът ще проведе интервю с вас и може да назначи някои изследвания преди самата процедура. Любопитното е, че в Amber Beauty Club инфузионните терапии се прилагат самостоятелно или в комбинация паралелно с козметична или апаратна процедури. Така едновременно се пести време и се удвоява ефекта за кожата, тъй като се въздейства отвътре и отвън. Резултатът е незабавен и се усеща няколко часа след вливането.

Инфузионните коктейли повишават имунитета

При инфузинните терапии активните вещества не преминават през междинен процес на резорбция от храносмилателната система и черния дроб, а директно се вливат в кръвообращението, като активират клетъчната функция. Затова и ефектът е незабавен, усеща се непосредствено след процедурата и се засилва на следващия ден като ударен прилив на енергия и сила. Коктейлите с антиоксиданта глутатион, имат силен детоксиращ ефект върху организма. Спомагат за очистването на клетките от свободните радикали, образувани вследствие на стрес, липса на сън, претоварване или неправилно хранене. А това е условие за балансиране на органите и системите в организма. Терапията с вливане на витамини и минерали повишава имунитета и е превенция срещу различни заболявания.

Подобряват физическото и психическото здраве

Тялото се нуждае от определено количество витамини и минерали за правилното си функциониране. Ако се чувствате преуморени или стресирани, това може въздейства на здравето. Инфузионните коктейли гарантират, че тялото абсорбира всички основни витамини и минерали, подобрявайки цялостното физическо и психично здраве. Осигуряват ударен прилив на енергия, което е гаранция за по-висок коефициент на полезно действие в работата, по-добри резултати и кариерен успех. Терапията е и най-добрият начин да презаредите енергията си в най-кратки срокове. Ако имате работа с натоварен график или стресираща динамика, инфузионните коктейли ще намаляват безпокойството и стреса в ежедневието ви и ще балансират ума ви.

Помагат за поддържане на здравословно теглото

Инфузионните коктейли с витамини, микроелементи и антиоксиданти засилват метаболизма, регулират апетита и съня. Дават на тялото максимални нива енергия, с която да можете да подобрите физическата си форма, да поддържате балансирана диета и ефективно да намалите теглото си. Освен това често признаците на глад могат да означават, че сте дехидратирани. Заместването на калоричната храна и напитки с вода и хидратиращи инфузионни коктейли ще редуцира общия прием на калории и ще доведе до регулиране на тегло.

По-добро възстановяване след спорт

Всяка тренировка изтощава тялото. Упражненията причиняват мускулна умора, като едновременно водят до натрупване на свободни радикали. Витаминната инфузионна терапия възстановява хидратацията и хранителните вещества, аминокиселините предотвратяват загубата на мускулната маса, стимулират метаболизма и облекчават болката от мускулни спазми. Всичко това спомага за по-бързо атлетично възстановяване при спортуващите, което подобрява спортните резултатите.

Витамините дрипове са тайната за светеща младежка кожа

Витаминната инфузионна терапия директно доставя на дермалните клетки ценни хранителни вещества, като активират регенеративните процеси в кожата. Инфузионните коктейли с антиоксиданти, намаляват признаците на стареене и предотвратяват увреждането на тъканите. А интравенозните бустери с биотин забавят хронологичното и са превенция срещу фотостареенето на кожата. Вливанията помагат при фини линии и бръчки, пигментация, разширени пори, при дехидратирана кожа и сухи петна. Те са най-прекият път за постигане на хидратирана, свежа и блестяща кожа.

Инфузионните коктейли с витамин C, например, подобряват еластичността на кожата, лекуват акне и засилват производството на колаген. Глутаминът подпомага за очистването на тялото от токсините и възстановява UV уврежданията.  Осигуряват жизненост и привлекателност. Запазват кожата младежка.

Условие за по-плътна и здрава коса

Инфузиите ускоряват кръвоснабдяването в скалпа и осигуряват здравословен растеж на косата. Формулите с витамин В комплекс и аргинин уплътняват и заздравяват косите.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара