На заглавната страница на Google се появи бутон за дарения за бежанците и мигрантите. Под девиз „Заедно можем да направим повече“ интернет гигантът обещава да удвои първите пет милиона евро, събрани от дарения за хуманитарни цели. Компанията посочва, че досега е дарила 1 млн. евро на  организации, които оказват непосредствена хуманитарна помощ, и приканва интернет потребителите да се присъединят към инициативата, като направят дарение още днес.

google_darenia

“За да засили двукратно ефекта от приноса ви, Google ще удвои първите 5 милиона евро от дарения, така че заедно да наберем 10 милиона евро за хуманитарни цели”, обещава компанията.

“Дарението ви ще постъпи директно в Network for Good и след това ще бъде разпределено между четири организации с нестопанска цел, подпомагащи бежанци и мигранти. Тези дружества способстват за осигуряването на жизненоважна подкрепа – включително подслон, храна, вода и медицинска помощ – и се грижат за сигурността и зачитането на правата на хората в нужда. Google ще покрие всички такси за обработка, така че цялото ви дарение да отиде там, където е най-необходимо.”

„Европа, Близкият изток и Северна Африка са изправени пред бежанска и мигрантска криза – най-тежката в света след Втората световна война. Дарили сме 1 милион евро на организации, които оказват непосредствена хуманитарна помощ, и ви приканваме да се присъедините към нас, като направите дарение още днес”, казват от Google.

Събраните дарения отиват в организациите „Лекари без граници“, „Спасете децата“, „Международен комитет по спасяване“, „Върховен комисариат на ООН за бежанците“.

Italian navy rescue asylum seekers

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара