Колко тежиш на Марс? Искаш ли да видиш хората през очите на скакалец? Можеш ли да накараш вулкан да изригне или да предизвикаш земетресение? Отговорите на тези и много други въпроси ни предизвиква да открием Музейко. Той пристига у нас на 1-ви октомври, за да промени схващането, че науката е прекалено сложна за деца.

Детски научен център от последно поколение, Музейко е подготвил 130 забавни игри в 12 постоянни и една пътуваща изложби. Новото за България и цяла Източна Европа детско научно пространство е създадено от фондация “Америка за България” и ще отвори врати в София на ул. “Проф. Боян Каменов” 3, близо до кръстовището на булевардите “Г. М. Димитров” и “Драган Цанков”.

MUZEIKO 06

“Музейко е място за нови знания, които децата усвояват по време на игра. При нас обаче децата няма да играят сами – детският научен център е създаден за семейни посещения и тук всяко дете под 12 години ще идва със свой пълнолетен придружител. Интересът към Музейко е много голям – от страна и на родители, и на учители – над 50 столични училища вече ни потърсиха с желанието да провеждат Тематични дни в Музейко; очакваме хиляди посетители още в първите дни. Обясняваме си го с факта, че това е първото подобно място в България, изградено със сериозна инвестиция и с намерението да остане. Музейко ще създава естествен интерес на децата към природата, цивилизацията и космоса, както и към всяка тема с отношение към съвременния свят” – споделя Бистра Кирова, директор на Музейко.

Детският научен център е разположен на три етажа – всеки, посветен на различни науки. В центъра на Музейко се намира Голямото дърво, което свързва миналото, настоящето и бъдещето.

Подземният етаж представя науките, свързани с миналото чрез изложбите Подземните тайнства и Скалите (геология), Древните гиганти (палеонтология) и Вълнуващите истории (археология).

Първият етаж в Музейко ни разкрива света, в който живеем, както и връзката му с природата. Изложбата Изследвай своя свят: град е създадена за всички бъдещи архитекти, инженери и строители, а с изложбата Изследвай своя свят: природа Музейко ще споделя всичко, което знае за растенията и животните.

На третия етаж в Музейко, под зеления Покрив и стената за катерене се намират изложбите Кой създава бъдещето: Земя и Кой създава бъдещето: Космос, а всички, които не могат да спрат да гледат към звездите, Музейко кани в своя Планетариум.

За своите посетители на възраст до 4 години Музейко е предвидил Пространство за малките, където най-младите изследователи ще опознават собствения си сетивен свят във връзката му със света на големите.

MUZEIKO 08

Освен постоянни и временни изложни, програмата на Музейко предвижда Тематични дни – Ден на формите, Ден на енергията, Ден на пътешествието, Ден на организациите и Ден на игрите. Тематичните дни са създадени за училищни групи и са съобразени с преподавания в училище материал от 1-ви до 4-ти клас. Разработени съвместно с международна система за ускорено учене, те поставят детето в центъра на събитията и включват три нива на общуване със заобикалящия свят – детето и природата, детето и цивилизацията, детето и космоса. Всички дейности в тематичните маршрути са насочени към формиране на рационална увереност, задълбочаване на емоционалната интелигентност и разгръщане на творческите способности. Предвидени са много ателиета и игри по съответната тема.

Тази седмица в Музейко започнаха и записванията за първите два образователни модула в Музейко – занималнята за деца от 1-ви до 4-ти клас Музейко Клуб и Muzeiko English Club, курсове за изучаване на английски език в естествена среда.

Освен самоподготовка и английски език, двата модула предлагат арт ателиета в уникалната база на Музейко, както и спорт, йога и много практически занимания.

Детският научен център Музейко ще работи от 1-ви октомври всеки ден без понеделник между 10 и 18 часа. Цените на билетите за едно посещение в рамките на цял ден ще бъдат между 6 и 8 лева за деца над 4 години и от 10 до 15 лева за възрастни. Входът в Музейко за деца до 4 години и хора с увреждания ще бъде безплатен. Музейко предлага различни индивидуални и семейни карти, като годишната карта за дете на стойност 40 лева, годишната карта за възрастен от 60 лева или годишната карта за тричленно семейство на цена 130 лева. Всички годишни карти осигуряват неограничен достъп до Музейко във всеки негов работен ден. 

http://muzeiko.bg

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара