Общинският театър „Възраждане” открива новия сезон в Деня на София, 17 септември, с вход сбоден.

IMG_5123

Всеки, който желае може да се наслади абсолютно безплатно на 60 минути сценична магия и един по-красив свят на приказно въображение с постановката „Джуджето дългоноско”. Началото е 11:00 ч., а пропуските за представлението могат да се вземат от касата на театъра на пл.”Славейков” 4.

IMG_4864

Богата на колорит, експресивни истории и разнолики персонажи, вълшебната приказка с автор Юрий Дачев по Вилхелм Хауф, ще накара зрителите в залата да освободят детската си фантазия, като се впуснат заедно с героите в едно незабравимо изживяване.

IMG_5106В разказа за Вилм и неговите приключения ще въведат актьорите: Йордан Ръсин в ролята на омагьосания в джудже Вилм, Яна Кузова – като принцеса Мими, Донка Аврамова-Бочева – майката на Вилм, Лиляна Шомова – злата фея, Свежен Младенов и Мариана Жикич – като дуетът Хихо и Хиха: артисти-скитници и Димитър Захариев в ролята на херцога.

Неразумното момче Вилм е превърнато в уродливо джудже, след като се присмива на неприятната външност на зла вещица, която за отмъщение го наказва да понесе сам коварството на нелицеприятния си вид.

IMG_4916

Оттук започват уроците за Вилм, който ще трябва да научи най-трудната и важна истина за живота – че истинската красота е скрита в душата на човек.

Режисьро на постановката е Бисерка Колевска, художник е Свила Величкова, музиката е дело на Михаил Шишков-син, а за хореографията се е погрижила Зорница Николова.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара