На 25 март, първия петък след настъпването на пролетта, за четвърта поредна година България ще отбележи Деня на маратонката. Тази година кампанията ще насърчи още повече българи да разчупят ежедневието и да обуят маратонките си, като освен удоволствие от спорта и движението, тяхната активност ще допринесе и за добруването на деца и младежи в риск.

Денят на маратонката е социално-отговорна кампания, организирана от Бенефит Системс България, която се бори със заседналия начин на живот на хората в България от 2019 година насам. Една от основните цели на инициативата е да насърчи работещите хора да водят здравословен начин на живот. За всеки спортуващ с карта MultiSport на 25 март организаторите ще дарят по 1 лев. Генерираните средства ще бъдат разпределени между Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България. Дарението ще бъде използвано за изграждане на спортни съоръжения и настилка, закупуване на спортни дрехи,

уреди и аксесоари за деца и младежи в риск,

както и за организиране на спортен лагер с грижа за физическото и психическо здраве на младежи с интелектуални увреждания.

Без значение каква спортна активност изберат притежателите на карта MultiSport, този петък техните маратонки ще бъдат полезни не само за тяхното физическо и психическо здраве, а и за това на деца и младежи в риск. Единственото, което трябва да направят е да подготвят спортния екип и маратонките си и да посетят една от множеството възможности за спорт, до които картата им дава достъп. Подробна информация за каузата и как всеки може да се включи в нея, може да бъде намерена на платформата https://benefitsystems.bg/sneakersday2022/.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара