Целулитът засяга голям процент от нежния пол и е едно от неприятните несъвършенства, които са повод за понижено самочувствие. Точните причини за неговата поява все още не са доказани, но е сигурна взаимовръзката с начина ни на живот, генетични и хормонални фактори.

Т.нар. “портокалова кожа” представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, която променя структурата на засегнатите зони от тялото ни. Появява се най-често по бедрата, седалището, корема, ханша, подмишниците и други. В повечето случаи лечението на целулита се счита за изключително трудно и индивидуално, включващо правилна диета, спорт, и антицелулитни терапии, които да редуцират неговата поява и влошаване.

С цел да се пребори този проблем, се измислиха различни козметични продукти, масажи, терапии и уреди. Днес ще споделим с вас 4 причини защо да изберете процедурите с кавитация като средство за заличаване на портокаловата кожа.

Безопасна и безболезнена процедура

При извършване на процедури с кавитация не се усеща болка и няма странични ефекти. Обикновено терапиите се извършват по график, в зависимост от използвания апарат. След тях спокойно може да продължите с ежедневните дейности, без нужда от възстановителен период. Важно е да отбележим, че съществуват и противопоказания, които не позволяват подлагане на този тип терапии. Пример за подобни противопоказания са бременност и кърмене, чернодробни проблеми, захарен диабет и други. Консултацията с лекар е задължителна, ако имате едно от тези състояния.

Достъпна процедура, с възможност за извършване и у дома

Имате възможност да изберете дали процедурите да се правят в естетически център или да заложите преди всичко на удобство и комфорт, извършвайки терапиите у дома. Вече съществува козметична апаратура, която позволява ползване както от професионалисти, така и от хора без опит. Пример е уредът за кавитация на бранда Karlton Electronics, с който всеки може да третира проблемните участъци срещу целулит, мастни натрупвания и проблемни сухожилия. Изборът на подобен апарат ви позволява да спестите средства и сами да определяте времето, в което ще извършвате процедурите.

Позволява комбинация с други козметични методи

Още един плюс на кавитацията е, че позволява комбинация с други козметични терапии, с цел да се постигне по-бърз и удовлетворителен резултат. Може да съчетаете с антицелулитен масаж, козметика против целулит, процедури с радиочестотен лифтинг, лимфен дренаж и други. Обръщайте внимание и на хранителния си режим и приемайте повече течности, за да подпомогнете на тялото си да изхвърли токсините. Ежедневното движение също допринася за забързване на метаболитните процеси и тонизиране на организма, затова  ви съветваме да не го изключвате от режима си.

Доказано ефективна терапия

Не на последно място, кавитацията е доказано средство срещу целулита и мастните натрупвания. Фокусираният ултразвук прониква в кожата и разрушава мастните клетки, без да има вреда за организма. Оптималната честота на ултразвуковите вълни е 40 Khz, затова всяка по-висока или по-ниска честота не дава желаните резултати и дори може да ви навреди.

Процедурите с кавитация не само разрушават мастните натрупвания, но и намаляват сантиметри в обиколката, оформят контура на тялото, стимулират кръвообращението и редуцират обема мазнини. Поради тази причина, тя често се нарича и “безоперационна липосукция”.

Друго доказателство за нейната резултатност е набиращата популярност сред лекари, козметици и известни личности, които избраха да се доверят на този иновативен начин за справяне с кожните несъвършенства.

Това бяха нашите четири причини защо да изберете кавитация като средство за справяне с целулита. Ако не сте пробвали все още тази процедура, ви съветваме да не се колебаете и да я добавите във вашата индивидуална програма за перфектно тяло.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара