„Скулптурата е най-простото нещо, но е най-трудна за разбиране. Трябва да я изложиш на открито, защото пространството е проверка на нейната стойност и качество“. Това каза световноизвестният скулптор Павел Койчев, който откри изложба на открито с десет свои творби в семейно имение „Зорница“ край Мелник.

Освен бележитият творец и ценители на изкуството, на събитието присъстваха кметът на Община Сандански Атанас Стоянов и директорът на Археологическия музей – Сандански Антон Ковачев.

„Тази изложба доказва, че туризмът и културата трябва да вървят ръка за ръка, за да има едно място дух и облик. Радвам се, че творбите на Павел Койчев това лято ще бъдат част от културния живот на Община Сандански“, обяви г-н Стоянов.

Този сезон гостите на семейно имение „Зорница“ ще могат да разгледат десет негови произведения – Седяща двойка, Женско тяло, На лакът, Бягащият мъж, Овцата Доли, Два торса, Жена с подгънат крак, Поклон, Перун, както и уникалната композиция от две осемметрови фигури – Адам и Ева.

Освен да се докоснат до изкуството на Павел Койчев в естествената среда на красивия Мелнишки регион, присъстващите на откриването на изложбата се насладиха и на тематично меню, вдъхновено от творчеството на артисти с различен почерк – от Пикасо до Банкси.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара