Първият и засега единствен портрет на испанския крал Фелипе VI и дъщеря му принцеса Леонор, е включен в изложбата „Езикът на светлината“ на художника Рикардо Санс в културния център Casa de Vacas в парка Ретиро в Мадрид. 14-годишната Леонор носи титлата принцеса на Астурия и е на първо място в наследствената линия за испанския престол пред 12-годишната си сестра София. Портретът е рисуван преди две години.

Един от изтъкнатите пейзажисти и портретисти през последните няколко десетилетия, Рикардо Санс често е рисувал и други членове на кралското семейство – Фелипе и Летисия още преди да се качат на трона или майката на настоящия крал София. Над петдесет творби представят неговата кариера със специален фокус върху три теми: пейзажи от градове, плажове и градини, човешката фигура в движение, включително и голи рисунки, както и портретите. Любимият сред тях е този на майка му, който рисува още двадесетгодишен. Той също е включен в изложбата.

Entrevista con el Pintor Ricardo Sanz, que ha hecho un retrato del Rey con su hija Leonor © Alberto R. Roldan / Diario La Razon 27 10 2016

Рикардо Санс е роден през 1957г. в Сан Себастиан в свързано с изуството семейство. Дядо му имал артгалерия в града, където той като малък се запознал с някои от най-известните съвременни испански артисти.

Изложбата продължава до 1 септември и входът е свободен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара