Изложбата „Море в мола“ – Биоморфни форми 2016 ще бъде открита днес от 20:00 часа в Monev Gallery (Сердика център). Събитието е организирано от департамент „Дизайн“ на Нов български университет и е в рамките на поредицата от събития „Майски дни на дизайна“ – една от инициативите по случай 25-годишнината на Университета.

„Море в мола“ е изложба, създадена в резултат на работата на студенти, преподаватели от НБУ и свободни артисти по време на творческата работилница ленд арт пленер „Биоморфни форми 2016“.

На изложбата ще бъдат представени иновативни идеи, обекти, инсталации и проекти, артистични и творчески дизайнерски решения, както и всякакви предмети, които могат да помогнат на обществото да осъзнае и реализира желанието си за по-здрав, по-интелигентен и по-устойчив начин на живот.

Тематиката на изложбата е пряко свързана с опазването на последните диви и екологично чисти български плажове като Иракли и Корал, и същевременно е релативна с глобалните въпроси за проблемите на Земята, енергията и дори опазването на хуманното, романтичното и човешкото като отношение към красотата на естествената природа.

Морето е важна тема в представените творби както визуално, така и концептуално. В изложбата са смесени най-различни жанрове и стилове, като фотография, дизайн, графика на фланелки, бижута, параметрични обекти, предмети изнесени направо от морския пясък, инсталации. Морето и плажа са представени в разнообразни форми и аспекти, включително в отражения, видео игра, отпечатъци, боклуци, изхвърлени от водата парчета дърво и т. н.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара