В книгата „Кметълски истории“, превърналият се в легенда бивш кмет на град Каварна – Цонко Цонев, повдига завесата над интересни случки извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България.

Кметълът споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.

Tsonko_Tsonev_pic-1Като дългогодишен градоначалник на крайморския град и голям фен на рок музиката, той става инициатор на ежегодния фестивал „Каварна рок фест“ и по негова покана страната ни посещават над 100 световноизвестни групи и музикални изпълнители.

„Кметълски истории“ (Издателство „Ентусиаст“) съдържа 14 глави за най-известните музикални групи и изпълнители сред които Кембълът, „Любе“, Б.Т.Р. и Санеца, Емир Костурица, „Апокалиптика“, „Моторхед“, Алис Купър, „Менауор“, „Аксепт“, Глен Хюз и много други. Книгата започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна. Изключително силна и емоционална е главата, посветена на Кембълът, в която авторът споделя невероятните истории от запознанството им до самия трагичен край на неговия живот.

Enthusiast_Кmetylski_Istorii_cover-first

Специално място е отделено на женските гласове в рока – Доро Пеш, Таря Турунен и Шарън ден Адел от „Уитин Темптейшън“. Запалените рок фенове ще научат повече и за колата с автографите на Кметъла, която той сам нарича „моят музей на колела“, както и за блоковете, изрисувани с ликовете на известните рокаджии. Първи е изобразен Рони Джеймс Дио, а освен образа на рок легендата е изписано и заглавието на безсмъртния му хит „Holy diver“.

И още: Как се е зародила идеята за провеждане на рибен и миден фест в Каварна? И как емоцията на Джулай морнинг и посрещането му на емблематичното място Камен бряг се превръщат в най-очакваното събитие и най-магичния празник за младите хора и запалените рок фенове?

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара