Известният любител на българската природа и кухня Елис Шуман гостува у нас от 15 до 21 юни, за да представи новата си книга „Бургаската афера”. Романът, който излезе в навечерието на Пролетния базар на книгата, преплита факти и фикция, проследявайки атентата на летище Сарафово от 18 юли 2012 г., както и последвалото го разследване.

PrintСюжетът се разгръща непосредствено след терористичния акт – служителят на ДАНС Бойко Станчев и агентът на Мосад Аяла Навон тръгват по следата на предполагаемите поръчители на атентата. Изненадващо от миналото на Станчев изскачат сенки, които възпрепятстват разследването – главният отговорен за трафика на женска плът по Черноморието избира именно дните след атентата в Бургас, за да си отмъсти на служителя на ДАНС, който го е вкарал за дълго зад решетките преди време.

Героите на Шуман се впускат в бясно преследване, чиято кулминация е опит за терористичен атентат в сърцето на София.

Ellis ShumanАвторът Елис Шуман преплита реални факти от разследването около атентата на летище Сарафово от лятото на 2012 г. с няколко измислени сюжетни линии, за да предложи на читателите един напрегнат и интригуващ трилър, в който участват български гангстери, арабски терористи, подкупни ченгета и смели агенти на тайните служби.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара