Кампания „За повече здрави семейства“ започна българският производител на мляко и млечни продукти „Верея“. Кампанията сe организира с подкрепата на Българска асоциация по фамилна терапия (БАФТ) и има две основни посоки.

Баба Дека с нейните 5 правнучета. Тази Коледа около трапезата й ще има 27 човека от 4 поколения. А догодина – още повече.

Първата е да покаже чрез реални вдъхновяващи примери как съвременното българско семейство се справя с различни предизвикателства

и въпреки това остава здраво

Всеки може да участва в кампанията на „Верея“ като сподели история на semeistvo.vereia.bg: свързани с брак родители и деца; семейство без брак; „патриархално семейство“; „матриархално семейство“; семейства от един родител и дете; „доведено семейство“; приемно семейство и др. Единственото изискване е историята им да е вдъхновяваща. Примерите с най-интригуващ творчески потенциал ще се превърнат в ТВ клипове на „Верея“.

Семейство Йосифови имат 5 деца. Те танцуват, пеят и рисуват. Заедно. Всеки ден.

Втората посока на кампанията е да предложи и семейната терапия като една от възможностите за запазване на семейството здраво. Специалисти по семейни отношения (от БАФТ) ще провеждат безплатни практически семинари на теми като: „Какви са различните роли на партньорите в съвременното семейство? Кои събития предизвикват промени и как семейството се приспособява към тях?

Как се преодолява рутината?

Как общува здравото семейство?“ и др. Техните практически съвети ще се публикуват на semeistvo.vereia.bg още от самото начало.

„Грижата за здравето винаги е била част от нашата философия. Освен физическото здраве, не по-малко важно е здравето в отношенията между хората“, споделя Йолита Ботева, Маркетинг директор на „ОМК“ ЕАД. „Искаме да насочим вниманието към съвременното семейство. Обичта в него, подкрепата, радостта, куража, събитията, различията, силата, слабостите, непреходността, промените, бурите, победите. Чрез реални примери да вдъхновим някои семейства, както и да подканим други да се замислят за предизвикателствата в техните взаимоотношения. Да открехнем завесата за семейната терапия като специализиран подход. Да покажем, че професионалната грижа не е нещо срамно, страшно или непосилно, а една от възможностите за запазване на семейството здраво“, допълва тя.

Семейството на малката Яница със синдром на Даун. Обичта към нея ги сплотява и прави още по-вдъхновяващо семейство.

Най-важната ценност за българите е семейството по данни от октомври 2017г. на изследователския център на Института за дясна политика у нас. А според доклад на изследователското звено L’Observatoire Cetelem от 2017г. българите имат най-високо ниво на доверие в семейството сред страните в ЕС.

Национално омнибусно проучване от септември 2017г. показва, че за 36% от потребителите „Верея“ е марка, която предлага продукти за цялото семейство, а за 32% –

марка, която помага за сплотяване на семействата

„Верея“ е българска марка прясно и кисело мляко, млечнокисели напитки, сирене, кашкавал и масло. Достига до над 1 милион домакинства в цялата страна.

„Жената днес“ е посланик на кампанията „За повече здрави семейства“.

„Дарик радио“, в-к „Стандарт“, в-к „Марица“, „Програмата“, manager.bg, obekti.bg, webcafe.bg, mamaninja.bg, eva.bg, az-jenata.bg и Жюстин Томс са сред останалите партньори на кампанията.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара