Когато преработваме продуктите, дори когато използваме обикновена сокоизстисквачка, те губят голяма част от своите витамини и полезни вещества. Причината е във високата температура при триене, която се вдига с обикновените сокоизстисквачки. Бавната сокоизтисквачка Panasonic MJ-L500 е с винт, който се върти с 45 оборота в минута и така запазва ценните вещества на плодовете и зеленчуците. Уредът може да се използва с твърди и меки продукти, както и със замразени, което прави възможния асортимент огромен – супи, сокове, сорбета.

Портокалов сок с тропически вкус

Продукти: 2 големи портокала, 4 плодчета маракуя, 3-8 моркова, 1 малък ананас.

Приготвяне: Измийте плодовете, разрежете маракуята и изгребете вътрешността, обелете морковите, портокалите и изрежете кората на ананаса. Нарежете всичко на малки парченца и ги поставете в сокоизстисквачката.

Готин и зелен

Продукти: 120 г тиква Хокайдо, 80 г сладък картоф, 4 суп. л. йогурт, 1 малка щипка индийско орехче.

Приготвяне: Измийте добре зеленчуците, обелете и нарежете на малки парченца и ги поставете във фризера. Смесете замръзналите съставки с йогурта в купа. Поставете всичко в сокоизстисквачката Slow Juicer и подправете на вкус с индийското орехче.

Съвет: Тиквата е здравословна и засищаща храна. Тя съдържа много хранителни вещества, като бета каротен, витамин А, магнезий, калций и калий. Бета каротенът има антиоксидантен ефект и предпазва клетките от свободните радикали.

Сок Sweet & Spicy

Продукти: 5-8 моркова, 3 ябълки, около 2 см. коренче пресен джинджифил, 1 лъжица растително олио.

Приготвяне:
Измийте добре ябълките, морковите и джинджифила. Нарежете всичко на малки парченца и ги сложете в уреда. Прибавете малко олио, което ще улесни усвояването на витамините от организма.

Сок „Червен герой”

Продукти: 5 глави червено цвекло, 3-8 моркова, 2 ябълки, 1 супена лъжица растително олио

Приготвяне: Измийте и обелете червеното цвекло. Обелете и нарежете ябълките и морковите. Сложете всичко в сокоизстисквачката и накрая прибавете олиото.

Боровинково-бананов сън

Продукти: 125 г боровинки, 2 банана, 4 суп.л. йогурт

Приготвяне: Обелете бананите и ги нарежете на малки парценца, сложете ги заедно с боровинките във фризера. Смесете замръзналите плодове заедно с йогурта и изсипете всичко в сокоизстисквачката Slow Juicer.

Съвет: Боровинките съдържат много от антиоксидантните витамини С и Е. Те засилват имунната система и помагат в борбата със свободните радикали, които увреждат клетките. Бананите са богати на калий.

Ощe рeцeпти и приложения на бавната сокоизстисквачка на Panasonic MJ-L500 можете да откриeтe на: www.panasonic.com/bg/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара