Кои хора са най-склонни да изневеряват? Мъже на определена възраст или жени с по-освободено поведение?

Има няколко признака, които издават потенциалния кръшкач, според няколко проучвания по темата.

snow-white-1478788_960_720

Почитателите на социалните мрежи 

Ако установите, че партньорът или партньорката ви постоянно „вършее“ във „Фейсбук“ или „Туитър“, трябва да сте особено бдителни, тъй като тези хора са склонни да се „заиграват“. Следете колко време прекарват в социалните мрежи. Според проучване на специалисти от университета на Мисури, колкото повече време прекарва даден индивид в социалните мрежи, толкова по-често в отношенията му с партньора възникват конфликти, които могат да доведат до изневяра, раздяла и развод.

Хората, които вече са изневерявали

Както е казано – вълкът козината си мени, но нрава не. Ако някой е кръшнал веднъж, вероятността да го направи отново е голяма. Изследване на специалисти от университета на Южна Алабама показва, че представителите и на двата пола, които са изневерили в предишна връзка, е по-вероятно да кръшнат и в следващата.

Мъжете, чиято възраст завършва на 9

С наближаването на кръгла годишнина при представителите на силния пол се наблюдава повишена склонност към кръшкане, според данни на базирания в Канада сайт за запознанства на семейни и обвързани „Ашли Медисън“. Проучване установило, че има по-голяма вероятност мъже на определена възраст – най-често на 29, 39, 49 или 59 години, да станат потребители на сайта, търсейки афера извън брака или сериозната си връзка.

По-богати мъже и по-бедни жени

Състоятелните представители на силния пол и закъсали за пари дами са по-склонни да изневеряват. За богатите мъже парите означават власт. Властта на свой ред ги прави по-уверени в способността да привличат жените и съответно по-склонни към „заигравки“. От друга страна за закъсалите за пари дами изневярата се оказва средство за изкачване по генетичната или финансова стълбичка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара