Лято е и всички искаме да отслабнем бързо, но и трайно (поне до края на лятото), за да покажем секси тяло в секси бански на плажа. Лошата новина е, че нищо хубаво в живота не се постига бързо. Мит е, че ако гладуваш ще свалиш бързо и трайно килограми. Мит е, че само с процедури за отслабване – криолиполиза, радиочестота – ще се отървеш за дни от излишните килца. Мит е, че фитнесът е панацея. Истината е в комбинирането, постоянството и търпението. Ето и малко повече подробности около трите мита за бързото отслабване.

diet
Мит 1: Гладът

Ако до вчера сме си хапвали обилно, то гладуването от днес нататък няма да ни помогне. Най-много да ни докара някой здравословен проблем – влошаване на храносмилането, болки в стомаха, язви и пр. Лекарите казват, че гладът и строгите диети не са решение. Храната не трябва да се спира напълно и окончателно, а да се ограничава, разнообразява и подобрява. Затова ограничете хляба и пастата. Заменете ги с малки количества елда, киноа, амарант и просо. Яжте месото като гарнитура. Противно на ширещото се мнение, консумацията на месо не е вредна, ако то е с чист произход (от пасищни животни, нетретирани с хормони и антибиотици) и ако се консумира умерено, т.е. като гарнитура към зеленчуците, а не обратното. Най-добре е да го комбинирате със сурови туршии, които гарантират по-доброто му разграждане.

И още един съвет – използвайте затоплящи подправки като джинджифил, куркума, канела, кардамом и семена от копър. Те „стоплят“ храносмилателната система и подобряват храносмилането. Не забравяйте, че домашно приготвената храна е много по-стойностна, затова наблягайте на нея, особено когато сте реши да се отървете от килограмите.

Мит 2: Процедурите са панацея.

Процедурите за намаляване на мазнините и оформяне на тялото несъмнено правят процеса на отслабване много по-бърз и ефективен, но не дават мигновени резултати. За да постигнем желания ефект е важно да се знае на кои процедури да се набляга, каква трябва да е продължителността на курса и режима му на спазване. Тук е важна консултацията със специалист, който да изготви индивидуална програма. Все пак, ето малко повече информация за някои от най-ефективните и популярни процедури за оформяне на тялото.

d3
Криолиполизата Cool Tech се прави 3-4 пъти на една зона, в продължение на 3-8 месеца. Ефектът при нея с страхотен, но идва с времето и с натрупване, като резултатът от правилното изпълнение на процедурата е намаляване на обиколките с 3-5 см. Тя представлява замразяване на мастните клетки в дадена зона, като по този начин се предизвиква процес в организъм, наречен апоптоза – програмирано самоунищожаване на мастните клетки. Те са като камикадзета. Когато една клетка е замразена и заради това не може да функционира правилно, организмът я убива сам.

Хубавото на криолиполизата Cool Tech е, че веднъж унищожени, мастните клетки никога не се завръщат отново в третираната зона. Но ако не спазваме режим на правилно и здравословно хранене, много движение и достатъчно голямо количество течности, то мастните клетки в някоя от нетретираните зони ще се уголемят.

„Криолиполизата е много ефективна за коремната област, където мазнините не могат да бъдат свалени напълно дори с много интензивни тренировки“, казва собственикът на бюти студио „Дуписима“ Тяна Пресолска. „Дуписима“ е един от малкото салони в България, който работи с криолиполизата Cool Tech, като използват специален накрайник за корем.
Нека обаче развенчаем мита: процедурата не е панацея и отслабването няма да дойде за месец, нито за два. Трябва постоянство и упоритост.

„За много по-добър ефект аз бих препоръчала съчетание между криолиполиза, радиочестота и дренираща механична терапия“, казва още Тяна Пресолска. И допълва, че ако средно от една процедура криолиполиза Cool Tech се премахват около 20% от третираната мазнина, комбинацията с радиочестота Venus Legacy може да увеличи процента на ефективност на 30-40% след само една процедура. Ако след тази комбинация от процедури се приложат дрениращи терапии – ендосфера, пресотерапия, лимфен дренаж, тогава резултатът не само ще е много по-добър, но и ще дойде по-бързо, защото засилваме метаболитните процеси в организма.

Мит 3: Само с фитнес ще успея.

Много ни се ще да е така, но за съжаление не е. Колкото и да „блъскаме“ няма да стане. Има области, в човешкото тяло, като корема, където премахването на мазнините е почти невъзможно само и единствено с тренировки. Трябва добър хранителен режим и апаратни процедури. Целулитът също е много трудно да бъде премахнат само с тренировки. Може би ще се изненадате, че дори активните спортисти имат целулит, който е видим при леко стискане на кожата. За да се отървем от него са необходими апаратни процедури за тяло, както и здравословно хранене в комбинация със спорт. Но най-важното, което е необходимо за цялостно и дълготрайно отслабване е време, воля и постоянство.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара