Винаги ми е била чужда Apple манията. Онези опашки пред Apple store на Пето авеню по тъмни доби ми напомнят на култова снимка от откриването на първия McDonald’s в Москва през 90-а година. Гледах с насмешка зомбираните погледи на пристрастените, когато се доберат до следващото поколение iPhone.

Собственик съм на чудесен Android, с който върша всичко необходимо и когато сдаде багажа, го заменям за нов Android. Важни са ми скоростта, издържливостта на батерията, обемът памет и евентуално качеството на снимките. Аз съм работещ човек, нямам време да си правя селфита.

Внушавах си тази практична мантра, докато в ръцете ми не попадна iPhone XS Max и моите стълбове на потребителски скепсис рязко се срутиха.

Няма да ви занимавам с технически подробности, защото мога само да ги препиша, без да разбирам и дума от тях. Има някакви внушителни числа и абревиатури по хардуера и софтуера, при които на грамотните хора им се изправя косата от респект.

На практика: оригиналните снимките на iPhone XS Max изглеждат като преминали през няколко качествени филтъра. А екранът, на който ги разглеждате, е толкова гигантски, че дори не е останало място за Home бутон. Цветовете са ярки, реалистични, с детайли и нюанси, няма размазване при задния план на снимките. Камерата се справя отлично и при слаба светлина. Вече мога да разбера хората, които гледат Netflix на телефона си.

Особено се впечатлих от звука. Музиката се лее с такава яснота и сила, сякаш iPhone XS Max е свързан с мощни тонколони. Пробвайте нещо тежко, гръмогласно или пък с фини извивки на него и ще се убедите. Аз например не мога да спра да слушам тази мацка:

Но изживяването да използваш iPhone XS Max трудно се предава с технически параметри. Той е висок, красив, мисли бързо, разбира от половин дума и не създава проблеми. Какво повече може да иска една жена? На всичко отгоре разпознава лицето ти и разрешава плащания само заради прекрасните ти очи. Казват, че може да се гмурка под вода, освен това нежното на пръв поглед стъкло издържало на силен удар. (Тези неща ще ги приема на доверие.)

Ако ви се намират едни излишни две-три хиляди лева, доставете си това удоволствие. Кой друг ще ви глези така?

Устройството беше предоставено от А1.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара