Косата, която рамкира лицето, често издава възрастта повече от бръчките. Има няколко прически, които обаче добавят излишни години към видимата ви възраст и е добре да ги избягвате.

Много дългата коса

Косата, която продължава под раменете, изглежда зле на жените над 40-годишна възраст. „Аз го наричам 1661“, казва Данило, звездният стилист на Пантене. „Една жена с дълга коса откъм гърба изглежда на 16 години, но погледната отпред, доближава възрастта за пенсиониране.“

Най-печелившата дължина е ключицата. Косата, която покрива яката и оформя лицето, разсейва вниманието от врата.

Много късата коса

Няма правило коя коса е прекалено къса, защото е важно да се вземат предвид индивидуалните особености и пропорции. Например, ако се притеснявате, че бузите ви увисват, изберете прическа тип „боб“ до брадичката. Късите коси могат да придадат млад и модерен вид, само ако косата е гладка и блестяща.

Една и съща прическа с години

Ако вече 10 години носите косата си по един и същи начин, значи със сигурност е време за промяна. Не се бойте от нея. Промяната е младост сама по себе си.

Цветът на косата не се съчетава с цвета на кожата

Кожата на лицето става светла и прозрачна с възрастта, така че цвят, който на 25 изглежда шик, на 50 може да е напълно неуместен. Когато избирате цвят за косата си, спомнете си косата от вашето детство и търсете близък до естествения ви цвят. Помнете, че монотонното оцветяване изглежда твърде строго и добавя излишна възраст. Добавете някакви отенъци.

Бретон

Бретонът може да прикрие някои бръчки, но – уви – тойне е подходящ за всекиго. Прав бретон с остри ръбове не отива на никого над 20 години. Изберете дълъг скосен бретон с накъсан край, който изглежда по-естествено и не се откроява рязко от останалата коса.

Сиви коси

Сивата коса при брюнетките придава сребърен отенък на лицето, но при светлите жени изглеждат с твърде бледа кожа, когато косите им са сиви.

Не сменяте козметиката

С възрастта структурата на косъма се променя и това налага промяна на козметиката, която използвате. Наблягайте на овлажняващите продукти и избягвайте такива за дълбоко почистване. Изпробвайте козметика, която засилва блясъка на косъма.

Отсъствие на обем

За да изглежда косата ви по-обемна, подстрижете я каскадно до средата на шията или даже по-късо, използвайте стилизиращи продукти за обем и вкарайте различни тонове в оцветяването – това визуално ще подсили обема.

Източник: Good Housekeeping

Facebook Twitter Google+

0 Коментара