За да сте успешни във вашите начинания, независимо дали става дума за професионални фитнес тренировки или за любителски фитнес, има някои неща, които не зависят само от тренировъчния режим.

фитнес уреди и аксесоари

Фитнесът е термин, който обхваща няколко ключови компоненти. Те могат да бъдат групирани в такива, свързани със здравето и такива, свързани с уменията. Когато тренирате, вие развивате физическите си умения и подобрявате здравословните си показатели.

Всичко започва от мотивацията и целите, които искате да постигнете, от психологическата подготовка да поемете по този път на активен начин на живот. След това нещата зависят от изготвения план, спазването му и работата му с професионалните или полупрофесионалните фитнес уреди и аксесоари.

Когато започвате да тренирате, неизменно ще има негативните психични влияния и затова предварителната ви настройка ще ви помогне да не им се отдавате, за да се постигне висока спортна ефективност. От друга страна качествените уреди ще гарантират професионално изпълнение на всяка тренировка.

Тренировка – на открито, в зала или у дома

Къде ще тренирате – на открито, в зала, вкъщи? Ние Ви препоръчваме да имате една основна среда за тренировка, но да я комбинирате. Например, ако тренирате основно у дома, нищо не може да се сравни да комбинирате тренировката някой път с излизане да потичате навън или да играете спорт на открито с приятели. Посещението на фитнес също ще ви подейства добре, защото ще можете да сравните вашия напредък с постиженията на хора, които тренират в специална среда за фитнес.

Независимо дали основната тренировка ви е вкъщи или във фитнеса, незаменимо е изживяването да предизвиквате тялото си и на открито. Там сте на въздух, в открита среда; можете да практикувате групов спорт или да използвате лостове, да тичате в парка, да играете тенис. Всичко, което правите като фитнес, след това може да бъде приложено и в други спортове. Удовлетворението е голямо.

Фитнес уреди в зала

Тренировките във фитнес зала са най-добрата среда за разгъване на целия потенциал на всеки трениращ. Просто защото там има разнообразие от фитнес уреди, които са предназначени за всички видове трениращи. За спортисти, атлети, фитнес маниаци, любители и начинаещи.

Разпределението на уредите е такова, че можете много бързо да превключвате от серия в серия, да почивате или да планувате релакс тренировка с велоергометър, или пък ако времето е лошо, да използвате бягаща пътека, за да потичате. В залата имате и помощта на инструкторите, които ще ви помогнат да направите тренировъчна програма, ако сте начинаещи, или ще ви ориентират по-добре към ползването на уредите и техните функции.

Фитнес аксесоари за външни тренировки

Обикновено за външни тренировки възможностите са свързани, с това което предлага градската среда. Можете да потичате в парка, пак там да правите специални упражнения, можете да използвате лостове и лежанки на открито. При всички положения трябва да разполагате с набор от фитнес аксесоари, за да сте способни да направите една разнообразна и пълноценна тренировка на открито.

Ще ви трябва удобно йога килимче или постелка, а насетне малки гири, компактни уреди, тежести за ръце и крака.  В Диасспорт предлагаме чудесна гама с продукти за йога и за тренировки на открито, така че да се чувствате пълноценни и да можете да правите всичко с финес.

Кратки тренировки у дома

Вкъщи също не е забранена среда за тренировки, особено след пандемията с Ковид-19, много хора се ориентираха и направиха домашни кътчета за фитнес. Да, там няма как да обзаведете с всичко, което ви трябва за фитнес, но можете да обособите кът, в който да разполагате с един по-голям фитнес уред, или с бягаща пътека, с велоергометър, както и с място да тренирате с гири, дъмбели, ластици.

За домашна среда също ще ви трябват различни фитнес аксесоари, за да правите вашите тренировки. Много хора избират кратки тренировки у дома, за да поддържат тонус, без да влизат в сериозни фитнес задължения.  Това също помага много както със здравословните ползи, така и с психологическата подкрепа за всеки, така че да се чувства по-добре в обществена среда и за ежедневните си задължения.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара