2023 година е годината на Заека (Котка). Годината на Синия воден тигър (2022 ) е последвана от годината на Черния воден заек, която ще продължи от 22 януари 2023 г. до 9 февруари 2024 г.

Характерът на Заека

Заекът е един от най-стабилните знаци в зодиака. Той е търпелив и изключително тактичен и спокоен. Успява да остане уравновесен дори в най-напрегнатите ситуации.

Надарен, умерено честолюбив, приятен събеседник, скромен, сдържан, изтънчен и добродетелен, той е онзи човек, когото всички познават. Обича социалните изяви, да общува с хората и да е център на внимание.

Родените под този знак се отличават с дълбочината на своите чувства и емоции. Те са много деликатни събеседници и винаги проявяват такт в общуването с другите. Не е трудно да харесаш Заек, нито пък да се сприятелиш с него. Изключително лоялни са и биха направили всичко, за да угодят на някого.

Добряци и веселяци по природа, те са изключително алтруистични и често се самозабравят в стремежа си да угодят на всички и да бъдат най-харесваният човек в дадена група.

Не са стеснителни, но могат да бъдат изключително срамежливи и притеснителни, когато попаднат в компанията на по-висшестоящи представители на обществото.

Зад тази прекрасна и деликатна натура обаче се крият куп недостатъци. Често са прибързани в действията си, проявяват склонност към суетност и се увличат прекалено много по външния си вид. Също така са и доста повърхностни и веднага отсъждат за околните от начина, по който изглеждат.

Винаги са точни, не закъсняват и спазват всички срокове, които им бъдат поставени, но са изключително педантични, и то дотолкова, че това често ги вкарва в конфликти с близките им хора. Поставят високи очаквания за околните и избухват, когато другите не ги оправдаят. Амбициозни са и работят много, за да постигнат целите си, и очакват всички да са като тях, а когато това не стане, могат да изпаднат в дълбоки депресии.

годината на заека

По природа Заекът е консервативен. Той ненавижда всичко, което може да разклати живота му и може да предизвика усложнения. Повече от всичко той се стреми към комфорт и безопасност и не предприема нищо, без да е претеглил предварително всички „за“ и „против“. Това често възхищава хората около него, но може да му донесе неприятности, тъй като го забавя във взимането на истински важни решения. Колебливостта му се усеща във всеки един аспект от живота му и това е единствената черта на характера, която не може да скрие добре.

годината на заека

Жената Заек

Този знак може да се нарече най-женския от всички китайски животни. Жената Заек обикновено е горда и усмихната. Увлича се по здравословния начин на живот, обича дългите разходки в парка и на открито, храни се разделно и с мярка. В същото време изпитва увлечение към окултното и често може да я чуете да споделя какъв нов начин за гадания е открила или коя врачка наистина е познала бъдещето й.

Тя е доволна от присъствието си в обществото и от позицията си в него. Уравновесена, скромна и същевременно светска и общителна личност. Присъщ й е вътрешен магнетизъм, който трудно може да се определи, показва най-добрите си качества сред хората, чието внимание би искала да привлече.

Заекът рядко проявява склонност да строи кариера и

предпочита да се посвети на домашния живот и семейството, затова и Жената Заек е добра майка, даже може да се каже, че е родена за това и го е знаела през целия си живот.

Изключително отдаваща се на партньора, тя ще очаква същото от него и често може да изпадне в истерия, когато някоя друга дама покаже интерес към половинката й. Защитава своята територия и обича да демонстрира колко съвършена е връзката й, така че всички да разберат колко перфектна е.

Мъжът Заек

Мъжът Заек е чувствителен и емоционален. Самоувереността не е отличителна черта на този човек, той има характер на „малко загубило се дете“.

Способен е на невероятно дълбока любов, но в същото време може толкова силно да затъне в ревност, че да престане да обръща внимание на всичко друго. От време на време може да изглежда, че мъжкото начало не се разбира много добре с присъщите на този знак духовност и интелект, което води до хронично объркване.

Мъжът Заек си заслужава усилията обаче, защото той може да предложи любов и внимание, превъзхождащи по сила практически всички останали знаци. Той изисква от половинката си отдаденост и вярност, но ще й се отплати в пъти повече, защото уникалният му характер е перфектен за създаването на трайна и силна връзка.

Мъжът Заек е добър и грижлив баща и съпруг. Готов е да поема домакинските задължения и да глези половинката си, грижи се за децата и не се крие, когато дойде време за смяна на памперси или ходене на досадни родителски срещи.

Какво да очакват всички зодии по китайския зодиак

в годината на Заека (Котка)?

Заек  в Годината на Заека

Зайците са интуитивни по натура, затова и тази година ще имат изострено шесто чувство, което ще им помогне да се подготвят за всичко хубаво и лошо, което им предстои.

Предвидливостта и прозорливостта им не остават неза-белязани на работа, затова е възможно да получат повече отговорности и значителни финансови постъпления.

Какво да правят с допълнителните пари? Нека интуицията ги води! Това е тяхната стихия.

Тези от Зайците, които си търсят работа през годината, ще получат много предложения, но отново трябва да се доверят на шестото си чувство относно избора, то няма да ги подведе.

В любовта им се очертават приключения, като е възможно някои от представителите на този знак да се окажат пред избор – дали да останат в настоящата си връзка, или да изпробват нещо ново. Отново трябва да послушат вътрешния си глас, тъй като някои от тях наистина имат нужда от промяна.

Годината е много специална за всички представители на този знак, защото ще им помогне да се утвърдят като авторитети и далновидни хора.

Тигър в Годината на Заека

Годината на Заека, посветена на утвърждаване на вече заетите позиции, може да бъде малко скучна, но все пак ползотворна за Тигъра.

На работа родените под знака на Тигъра ще имат възможност да се покажат като лоялни и добри служители и да получат повишение.

Финансово ще са осигурени и няма да им липсва нищо.

Годината е подходяща за задълбочаване на отношенията с партньора за обвързаните Тигри – помислете си за съвместно съжителство или предложете брак. Необвързаните Тигри няма да се радват на особен късмет и може би ще потърсят утешение при бивша любов, което ще разпали искрата между двамата отново. Утвърдете позициите си и това може да е вашата година в любовта.

В семеен план всичко също ще е наред, приятелите на Тигрите ще ги подкрепят. Възможно е възникването на леки конфликти с роднини по финансови въпроси, но не е нищо сериозно, което няма да се разреши с един прост разговор.

Съветът към Тигрите през тази година е да мислят в перспектива и да утвърждават позициите си, защото през тази година поставят солидните основи на бъдещето си.

Плъх в годината на Заека

Годината започва обещаващо и носи успехи на Плъховете, но въпреки това те трябва да имат едно наум – че всички блага може да са само привидни.

Макар че годината на Заека няма да е много подходяща за нови начинания в професионален план, тя ще е изключително полезна за личностното израстване на Плъховете. Това е идеалният момент да се отдадат на всички нови и интересни дейности, които ще им помогнат да развият и усъвършенстват своите способности и личностни качества.

На работа не бива да се впускат в дългосрочни планове и проекти, а по-скоро да се концентрират върху настоящите си задачи за годината. Ходенето на курсове е полезно и ще им помогне за в бъдеще.

Годината на Заека няма да донесе печалби на Плъховете, но вместо това ще им предостави възможност да прекарат прекрасни моменти със семействата и близките си хора,  както и да създадат много нови контакти. Запознанствата през този период ще са от изключително значение, тъй като и самите те си знаят – всеки нов човек в живота е нова възможност.

В общи линии, макар и да не отбелязват значителен кариерен прогрес през годината, Плъховете ще получат шанс да си починат и да се заредят с положителни емоции от заобикалящите ги хора, да създадат множество приятни спомени, да се научат да бъдат по-търпеливи и да се радват на живота извън работата.

Вол в годината на Заека

Годината на Заека е доста по-благоприятна за Воловете от предходната година на Тигъра. Зайците са търпеливи по природа и годината обещава стабилност на Вола, което го кара да се чувства добре.

Почивката от бедите започва. На работа положението се стабилизира, Воловете започват да свикват с промените и да се нагаждат към новите обстоятелства, като ще бъдат възнаградени с похвали в началото на годината, а към края се предвижда и щастлив бонус. Ако пък не са доволни от работата си, годината е подходяща за смяна на работното място, предлагайки много нови възможности, които обаче ще изискват малко усилие.

Подходящо е започването на ново хоби или дейност, която ще помогне на Воловете да научат нещо ново и да се самоусъвършенстват. Това е година на просперитет и напредък, макар и Воловете да не се чувстват много комфортно с динамичността на събитията.

В дома всичко е наред – близките на Воловете са до тях и ги подкрепят. Тези, за които предходната година е донесла само нещастия в социален план, е добре да знаят, че в годината на Заека ги очаква нещо съвсем ново – приятел или половинка.

Годината е благоприятна и ще помогне на Воловете да покажат много от качествата си, които ще бъдат оценени високо. Не трябва да забравят да обръщат повече внимание и на себе си, препоръчително е да се поглезят с почивка или спа ден.

Дракон в годината на Заека

По природа Драконите са енергични и обичат да са заети с различни видове дейности, но дори най-добрите понякога имат нужда от почивка, а годината на Заека ще предостави възможност на много от родените под знака на Дракона за заслужен отдих.

На работа всичко ще се нарежда от само себе си и без да полагат много усилия Драконите ще успяват да се справят с всички задачи, които им бъдат поставени.

Драконите, които си търсят работа, ще успеят да намерят прекрасно и спокойно работно място, което им обещава не само динамичност, но и не е твърде ангажиращо и стресиращо.

В любовта всичко върви добре – за Драконите във връзка това е идеален период да се посветят на половинката си и да свият така желаното семейно гнездо, а за необвързаните към средата на годината ще се появи човек, с когото ще пожелаят да завържат дълготрайни отношения.

Съветът към Драконите през годината на Заека е да обърнат колкото се може повече внимание на семейството си и близкия приятелски кръг, защото не само че близките им имат нужда от тях, но и ще се чувстват приятно в компанията на хората, които обичат.

Змия в годината на Заека

Годината на Заека може да бъде много конструктивни за представителите на знака Змия.

През този период прогресът на работа е гарантиран, сблъсквайки ги с много хора и ситуации, в които само могат да се опознават, използват и просперират. Обстоятелствата са окуражаващи и всички Змии ще бъдат активни и ще успеят да спечелят уважението на колегите и по-висшестоящите в йерархията.

Годината на Заека предразполага към социализиране, затова и повечето Змии ще срещнат много нови хора, ще започнат да излизат повече и да общуват с отдавна позабравени приятели. Не е изключено някое от новите запознанства да се окаже полезно за работата на Змиите или да се окаже новата им половинка.

Обвързаните Змии обаче трябва да внимават, защото годината на Заека ще направи половинките им изключително чувствителни и ще ги сблъска с доста прояви на ревност. Обръщайте внимание на всички, които обичате, защото през тази година е много вероятно да се чувстват пренебрегнати заради постоянната ви ангажираност с новите познанства.

Годината е подходяща за пътувания и приключения, така че е препоръчително Змиите да затегнат коланите и да се приготвят за една прекрасна година.

Маймуна в годината на Заека

Годината на Заека е стимулираща и много добра за представителите на знака Маймуна.

В работен план те вече придобиват достатъчно увереност да съветват останалите, чувстват се добре и успяват да се покажат като най-добрите и продуктивни работници. Особено Маймуните, които работят в сферата на креативната индустрия, ще бликат от идеи и няма да могат да насмогнат на всичко, което искат да свършат и постигнат.

Много от Маймуните ги очакват повишения и бонуси, а тези, които са решили да сменят работното си място или си търсят такова в момента, е добре да знаят, че ще им се отворят много възможности, но е препоръчително да се захванат с нещо, което не владеят толкова добре. Това е година, подходяща за научаване на нови неща и придобиване на нови компетенции.

Годината е благодатна и в любовно отношение, като много от Маймуните ще имат възможност да се запознаят с много привлекателни хора, с които да намерят общи теми, а един човек ще изпъкне от множеството, но когато най-малко го очакват.

За Маймуните, които са във връзка, това е перфектен момент да разнообразят връзката си и да вдъхнат живот на страстта, като заведат половинката си на чудесно пътешествие или просто разчупят ежедневието си, изпробвайки нещо ново.

Петел в годината на Заека

В годината на Заека събитията ще се случват малко по- бавно и доста от Петлите ще имат възможност да си отдъхнат.

За много от тях обаче това ще бъде една изключително мудна година, в която ще трябва да се научат на стабилност и най-вече да проявяват търпение.

На работа няма да се развиват толкова динамично колкото през изминалата година, но за сметка на това ще имат по-големи шансове за успех.

Във финансово отношение ще са по-стабилни, макар и на много да трябва да им се наложи да инвестират доста финанси в нова технологична придобивка – кола, телефон, лаптоп, компютър или др.

Най-голяма полза обаче през годината ще имат от социални инвестиции – запознанства, срещи със стари познати, както и с настоящите си приятели и близки.

За необвързаните представители на зодията годината ще е специална, като един от новите контакти, които успеят да завържат през годината, ще ги изненада с много положителни чувства и ще намерят своята нова половинка, а обвързаните ще се почувстват готови да поемат нова стъпка във взаимоотношенията с партньора. Съветът към тях е да не се страхуват да споделят това, което желаят, защото годината Ще им донесе много положителни преживявания.

Кон в годината на Заека

Годината на Заека е добра за Конете. През нея ще се открие стремежът им към самоусъвършенстване. Периодът е подходящ за задълбочаване на знанията в определени полета, както и за отдаване на личните интереси. Много от Конете ще намират успокоение и ще си почиват, вършейки любимите си занимания или откривайки ново хоби, което досега не са подозирали, че ще им хареса.

На работа ще просперират, като им се очертават много запознанства и срещи, както и пътувания и командировки зад граница. Годината ще е изпълнена с предизвикателства от всякакъв тип и ще отключи авантюризма на Коня, който и без това обича да изучава новите неща около себе си.

Благодарение на прекрасното си чувство за такт при общуването Конете ще се радват на много приятни моменти със семействата и близките си приятели. За необвързаните Коне това е идеалната възможност да се впуснат в приключение и да открият своята нова половинка.

Обвързаните Коне ще се радват на хармонични отношения с партньорите си, които ще ги обграждат с внимание и домашен уют.

Годината на Заека е година за приключения и запознанства, за научаване на нови и полезни неща, които да послужат на Коня при самоусъвършенстването му като човек.

Коза в годината на Заека

Годината на Заека е добра за Козата, защото ще й даде възможност да приложи организационните си умения и да покаже колко по-стабилна е станала благодарение на предишни периоди.

Препоръчително е в началото на годината всеки представител на знака на Козата да си направи конкретни планове за следващите 12 месеца и да започне да работи упорито върху изпълнението им. Това е година за сбъдване на желания и постигане на цели.

В работен план всичко ще се развива по възможно най- добрия начин, като много от представителите ще се възползват от положението си, до което са се издигнали миналата година. През този период всички Кози ги очакват интересни професионални запознанства, както и командировки в страната или чужбина.

Годината е подходяща за организиране на семейно пътуване и засилване на връзката със семейството и половинката. Необвързаните Кози ги очакват много нови срещи и запознанства, като вероятността едно от тях да се окаже съдбоносно е много голяма.

Препоръчително е за Козите да обърнат внимание и на домовете си и да направят нужните ремонти или обновления, периодът е благоприятен и годината ще ги срещне само с добри и кадърни хора.

Куче в годината на Заека

Годината на Заека обикновено е много социална и носи на зодиите нови познанства и възможност за социална изява.

Бидейки социални и иноватори, през тази година Кучетата ще бъдат изключително активни и ще носят промяна, където и да отидат.

На работа ще бележат успех след успех, като ще бликат от идеи, а повишената им социалност ще ги подтикне към активното им споделяне и креативността им със сигурност няма да остане незабелязана. Възможно е промяна в състава на управлението на работните места на много Кучета, но новите кадри в мениджмънта само ще ги насърчават към експериментиране и актуализиране на работния процес.

В личен план годината ще ги срещне с много хора. Препоръчително е да се отдадат на пътувания извън страната и да научат нови неща. Запознанствата, които завържат в този период, ще им донесат много радост и ще останат за дълго време в живота им.

Възможно е отдавна забравен приятел да се върне с искане за помощ или услуга. Препоръчва се на Кучетата да заровят томахавката и да превъзмогнат естественото си чувство за справедливост и просто да се отзоват. Това ще им се отплати на по-късен етап от следващите години.

Годината на Заека определено е много по-благодатна за необвързаните представители на Кучетата, защото ще им

донесе много нови запознанства и флиртове. Енергичността им ще се усеща от околните и ще привличат набелязаните си плячки с необясним и неустоим чар.

Колкото повече усмивки донесат на близките и познатите си през годината, толкова повече положителни емоции ще получат в замяна през идните години, някои от които ще им донесат изпитания.

Прасе в годината на Заека

За много от Прасетата годината на Заека ще донесе изненади и възможност за равносметка за това, какво са постигнали досега и докъде искат да стигнат.

Това е изключително полезно, що се отнася до Прасетата, които имат чувството, че вече им е нужна промяна – било то на работното място или в личния живот.

Препоръчително е за представителите на знака хубаво да помислят и да погледнат на нещата от много гледни точки. Не бива да се притесняват да потърсят съвет, ако се колебаят или изпаднат в задънена улица.

Близките и приятелите на Прасетата ще ги подкрепят през целия период, но е възможно в края му те също да имат нужда от съвет или приятелско рамо в труден момент. Колкото и да ги натоварва това, Прасетата все пак трябва да върнат услугата на познатите си и не бива да се отчайват – всичко ще се подобрява с времето.

Годината не е подходяща за теглене на заем. Ако ще дават пари на някого, Прасетата първо трябва да се уверят, че ще им бъдат върнати в срок, защото им предстоят важни разходи. Някои ще получат предложения, на които просто няма как да устоят, и ще им трябват пари за съответните инвестиции.

Периодът не е подходящ за дълги пътувания или екскурзии извън страната, препоръчва се Прасетата да стоят по-близо до родните си места и близките си.

Много от представителите на знака ги очакват приятни моменти със семействата и приятелите, празници и прекрасни поводи, на които ще научават само добри новини за своите най-скъпи хора.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара