Светът на виниловите подови настилки е пълен с акроними и те са трудни за разбиране, ако сте неопитни. Когато става въпрос за избор на винилови подови настилки и влезете в мрежата да избирате, и когато ви посрещнат със съкращения pvc, lvt, lvp, wpc, едва ли ще се зарадвате.

винилови настилки за дома

Затова ние от Диас Флоринг споделяме с вас следващите редове, които да хвърлят яснота за виниловите настилки, така че да ги избирате по-лесно.

Първо PVC настилки е общото наименование на виниловите подови настилки, които насетне се делят на няколко вида. Най-разпространените са: винилови настилки на ролки, винилови планки и винилови плочки.

винилови настилки за дома

Какво да изберем?

Ще ви предложим три от най-разпространените винилови настилки за дома. Те може да се намерят в едни и същи цветове и дизайнерски мотив вложен във визията им, но като продукт са различни според форма, размер и начин на инсталация.

Започваме представянето на виниловите настилки с листовия винил или винила на ролки. Това е старомодната шарена винилова настилка, която благодарение на новите технологии възобнови живота си и днес е сред хитовете на пазара. Предлага се в големи листове, които се изрязват, за да паснат на вашето пространство, и след това се залепват. Това не е сред най-лесните видове подови настилки за инсталиране, но е евтина и супер издръжлива.

Луксозната винилова дъска (известна още като LVP) е най-популярната опция за подова настилка от имитиращо дърво на пазара. Планките са водоустойчиви, можете да го използвате за създаване на всякакви класически дизайни на дървени подове, а цената за инсталиране на подова настилка от винилови дъски е много по-евтина от цената за закупуване и инсталиране на подова настилка от твърда дървесина.

винилови настилки за дома

Подовата настилка от винилови дъски може да се предлага с твърда или гъвкава сърцевина, в зависимост от продукта. Ако изберете продукт с твърдо ядро, имате няколко допълнителни опции: сърцевина от WPC (дървено-пластмасов композит) продукт създават под с естествено усещане и с отскачаща функция. SPC е модел от композитен камък и пластмаса), което създава ултра-издръжлив под. Има и винилови планки EVP – инженерен модел, който често смесва различни видове пластмаса за допълнителни предимства.

Виниловите плочки имат същите свойства като виниловите дъски. Те може да се предлагат като твърд или гъвкав продукт, затова може да видите същите означения като при виниловите планки: WPC, SPC или EVP ядра. Разликата е, че виниловите дъски имитират дърво, докато виниловите плочи имат луксозна визия имитираща керамични плочи, гранит, мрамор, каквото и да е.

Идеи за интериора

Голямото разнообразие от винилови подови настилки за дома предполага, че можете да изпълните каквато и идея да сте си наумили. Първо обаче трябва да имате готова идея, която да започнете да развивате след като започнете да разглеждате моделите. Идеите ще се развият стремглаво, когато започнете да разглеждате различните модели винилови настилки. Изберете тази, която ще подхожда най-много на вашия дом и лично предпочитание като цвят и мотив.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара