Тема на броя / Майки и дъщери

Изящната Цветелина Николова, която управлява „Катаржина Естейт“ и още две изби и дистрибуторска компания за алкохолни напитки, е лицето на корицата ни в този брой. От нея, а и от още три успели дами – Боряна Манолова, Калина Трифонова и Камелия Генова-Нанева – ще научите повече за женската сила в бизнеса. По темата за жените и бизнеса имаме и специално проучване на „Галъп“, поръчано от „Жената днес“.

Шест много лични разказа по темата ни „Майки и дъщери“.

А знаете ли, че някои деца попадат в интернати за кражба на бонбони? Защо това е така? И защо се налага да говорим за Сдъвкано детство? Отговорите от Национална мрежа за децата и омбудсманът Мая Манолова. И още – Антоанета Баева разказва фрапиращи истории за деца, попаднали в интернати.

Мъжът днес е Гари Олдман, който възкресява Чърчил. Не пропускайте интервюто с прочутия британски актьор, изиграл блестящо именития премиер.

Калояна Славова разказва за сексизма в морала и хубавите истории зад океана.

Рубриката ни „Малкият принц“ сме посветили на жените, които преминават през инвитро процедури, за да станат майки. Таня Петрова описва своя личен опит и разговаря по темата с д-р Петра Семерджиева.

И още чудни четива: Калин Тодоров разказва за секс символите от близкото минало; Невена Борисова – за трудната съдба на цигуларката Недялка Симеонова – първата българка с концерт в Карнеги хол; Таня Тонева – Танна – за детския илюстратор Мила Попнеделева Генова, Олга Бузина – за диригентката на „Космически гласове“ Ваня Монева, а Филиз Алендарова обяснява защо аутизмът не е присъда, а потенциал.

Специално от Грузия Емил Спахийски разказва за Вардзия и легендата за Тамара – царицата, която нарекли цар.

За десерт: Рецепти от кулинарно училище Аmuse Bouche и стихове от Маргарита Серафимова.

 

От броя

Абонамент