Степента на екзалтираното състояние и стресовото натоварване постепенно се увеличава, а в сряда и четвъртък става критична. Възникващите ситуации са придружени от ярки емоции, чийто диапазон е доста широк.

Нивото на напрежение в обществото е доста високо, всеки дребен конфликт рискува да се превърне в истинска война, а отношенията могат да се пръснат по шевовете.

Ретроградният Меркурий от 13 декември е склонен да върне много хора към стари нерешени проблеми. Това е време, в което нещата могат да се забавят малко, да излязат от релси, да се счупят, да забуксуват, да се наруши нормалното им протичане и да направят живота ни малко по-труден.

Всичко, което правите за първи път, трябва да бъде направено преди началото на ретроградния Меркурий. Тъй като Луната намалява до Новолунието в Стрелец на 13 декември, има смисъл да отложите всички важни дела за втората половина на януари 2024 г. През следващите 2-3 седмици не подписвайте нищо и не правете никакви документи. Ако това е неизбежно, проверете всичко сто пъти, за да не се превърне една грешка в катастрофа.

Това е чудесен момент да погледнете назад и да си направите изводи. Опитайте се да забележите кои проблеми продължават да се повтарят, вгледайте се в тях по-внимателно и задълбочено, потърсете възможни решения и компромиси. А ако някой ви липсва, искате да си върнете някого от миналото, насрочете помирение или среща за втората половина на седмицата.

Овен

Не е добро време за професионални пробиви, търсене на работа. Погрижете се за здравето си, укрепете имунната си система. Във финансово отношение – без излишества, но всичко, от което се нуждаете, ще ви бъде достатъчно. Но от гледна точка на любовните отношения седмицата е чудесна. Най-правилно ще е на работа да вършите само рутинни неща, но вечерите да посветите на любимия човек, семейството, децата. Ако все още не сте в двойка, опитайте се да се срещнете с приятели или да посетите родителите си този уикенд.

Телец

Ако сте тъжни, попаднали във водовъртеж от нерешими проблеми, не се колебайте да посетите роднини или стари приятели. Ще ви посрещнат радушно и ще ви помогнат да излезете от трудна ситуация. До края на седмицата всички страхове ще изчезнат, стабилността и позитивизмът ще се върнат. Ако имате време, е време да се заемете с доброволческа или благотворителна дейност. Това ще разшири кръга ви от познати, което ще има най-добър ефект върху ежедневието ви и професионалната ви значимост в близко бъдеще.

Близнаци

Време е да се обърнете и да поемете отговорност не само за своя живот, но и за живота на хората около вас. Дори ще можете да разрешите отдавнашни спорове и да действате като миротворец в конфликти, към които нямате никакво отношение. Започнали също така в никакъв случай не се отказвайте и полагайте всички усилия да завършите всичко в близко бъдеще. Свободното време е идеално да бъде насочено към общуване с децата или по-младите ви роднини, обсъждане на положителни новини – това ще помогне на всички да постигнат психологическо спокойствие.

Рак

За вас седмицата ще се окаже благоприятна, въпреки външния напрегнат фон. Възползвайте се максимално от първата половина на седмицата, направете това, което е наистина важно за вас, съсредоточете се върху популяризирането на личните си интереси. Вътрешната хармония ще ви позволи да не влизате в конфликт с никого нито на работното място, нито у дома. Общуването с по-младото поколение ще бъде изключително интересно, ползотворно и полезно, защото ще можете не само да им дадете много, но и да получите много от тях.

Лъв

Ще се изненадате колко много ви разкрива вашата откритост и интерес към живота на хората около вас, по един нов начин. Това трябва да повдигне духа ви и да ви зареди с енергия. Седмицата е най-благоприятна за развитие в професионалната сфера. Но не е време да търсите сътрудничество и да започвате нова дейност. Затова намерете плюсовете в това, което имате, в отношенията с дългогодишни партньори, съсредоточете се върху постиженията в работата. С необходимото старание ще успеете и усилията ви ще бъдат оценени.

Дева

Работете усърдно, проявявайте инициатива, придобивайте нови знания, но засега не се захващайте с нови проекти, дори да ви се струват лесно постижими. През цялата седмица ще бъдете завладени от море от страсти и неконтролируеми емоции, което ще доведе до бурни взаимоотношения. Всъщност по това време може да развалите отношения, за което по-късно ще съжалявате, така че се опитайте да не се поддавате прекалено много на емоционалните импулси. Като цяло здравето ви сега е неуязвимо. Опитайте се обаче да се предпазите от стрес.

Везни

Трябва да работите ясно и ефективно, като изграждате отношения с хората около вас. На любовния фронт може да започнете да се чувствате много трескави. По това време ще ви привлича луксът, така че ако имате възможност, трябва да разгледате някой магазин и да се поглезите с покупки. Ако не можете да си позволите да си купите нещо скъпо, посетете музей или дворец, за да получите визуална наслада от красотата и лукса около вас.

Скорпион

Планетарните енергии ви даряват със спокойствие, трудолюбие и положително отношение към живота. Използвайте всяка благоприятна възможност, за да направите нещо значимо и интересно в професионалната област. Правете неща, които не са обичайни за вас, опитайте се да погледнете на нещата от непознат ъгъл и да намерите неочаквани решения. Поемете инициативата не само в работата, но и в отношенията си с близките – срещайте се, общувайте, обменяйте новини и положителна енергия.

Стрелец

Има смисъл да прекарате втората декада на декември възможно най-продуктивно. Активно се заемете с онези проекти, които сте започнали по-рано, но нещата не са се получили. Това е седмицата, в която трябва да ги приведете в действие. Намираш се в състояние на изобретателност, но здравето ти сега зависи до голяма степен от качеството на диетата ти, така че е по-добре да ядеш по-малко, но внимателно да избираш органични храни. Задачите, чието решаване ви се е струвало трудно, в близко бъдеще ще ви се отдават възможно най-лесно, почти без усилия.

Козирог

Ретро Меркурий в Козирог ви дарява с въображение и разкрива творческите ви способности. Най-добре е да не се занимавате с дейности, които изискват прецизност и ограничения във времето. Ще бъде правилно да намерите време за хоби и да нарисувате картина, да направите няколко красиви снимки или да направите снежинки за прозорците заедно с детето си. Околните ще забележат, че сте станали по-меки и добросърдечни, което ви прави гостоприемен и сърдечен домакин, така че поканете приятели на вечеря и ги изненадайте със специалното си ястие.

Водолей

Вашата решителност и целеустременост се увеличават, но повече в мислите, отколкото в действията. Без значение колко безнадеждно е начинанието, дори да ви хрумне да разплетете коледен гирлянд, ще бъдете решени да го доведете докрай. Не всичко обаче е толкова розово, защото в периода плюс минус три дни преди и след новолунието силите могат да липсват катастрофално. Затова не полагайте прекалено много усилия напразно и не обещавайте повече, отколкото можете да изпълните.

Риби

През тези дни е лесно да се объркате относно желанията си. Има вероятност да надцените финансовите си възможности или да се „впуснете“ в някоя неадекватна схема. Избягвайте да подписвате важни документи, свързани с бизнеса, и не се отдавайте на пенливото вино и мазните напитки. Това е добър момент да си направите равносметка за това, което не сте успели да свършите през 2023 г. Но има смисъл да се върнете към тези въпроси през втората половина на януари. Ако е възможно, отидете на голямо пътуване със стари приятели или с дългогодишен романтичен партньор.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара