Зеленият отива много на русите жени. Те могат да носят всички оттенъци на този цвят. Тъмнокосите със сини очи изглеждат добре в морско-зелено, а жените със зелени очи – в резедаво.

Сивият цвят подхожда на жени с много тъмни или много светли коси. Тъмнокосите обаче трябва да оживят сивия цвят с бяло, а пък русите – с розово.

Кафявият

Русите жени изглеждат много добре в червеникавите оттенъци на кафявото. Жълтеникаво-кафявият цвят е подходящ за червенокосите и чернокосите, с изключение на тези със зелени и сини очи.

Жълтият цвят

с меден оттенък е много подходящ за тъмнокоси. За руси жени се препоръчва жълто-зеленият цвят (липовия цвят). За чернокоси с тъмни очи са подходящи всички тонове на жълтото, дори и най-крещящите.

Червеният и розовият цвят

са подходящи за руси и чернокоси жени, особено за вечер. Не бива да се забравя, че цветът на червилото за устни трябва да бъде в същия цвят като цвета на роклята или мантото (розово или червено).

Тъмносиният цвят

вечер губи цялото си очарование и прави всяка жена, независимо дали е чернокоса или руса, червенокоса, с мургава или светла кожа, да изглежда изморена и безцветна. Този цвят е най-подходящ за русите и побелелите жени. Тъмнокосите трябва да го носят обезателно със светли гарнитури, най-добре в съчетание с бяло.

Белият е цвят

за всички, но най-добре изглеждат в него жените с тъмни коси и мургав тен. Той отива добре и на русокосите, червенокосите и жените с бели коси – при условие, че кожата им е свежа.

Черният

е също един от цветовете, който подхожда на повечето жени. Блондинките със светла кожа могат да носят както матово черно (вълнени платове), така и блестящи черни платове (коприна, сатен, тафта). Брюнетките и жените с много черни коси трябва да оживят матовите черни платове с някое украшение или с по-светли допълнения (бяла яка или бели биета).

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара