“Това е всичко”  e пост-модерен инсталационен пърформанс и най-новото представление на Галина Борисова, което ще видим на 25-ти и 26-ти  януари 2019, в Галерия Етюд от 19:30 часа.  Представлението ще  видим и на 21 и 22 февруари.

Идеята и реализацията са на Галина Борисова. В сътрудничество с Емилиян Гацов/ Елби, гост – Адриана Чернин/Виена и участието на Александра Спасова, Деница Даринова, Силвия Станоева, Стефан А. Щерев.

„Това е всичко“ е едновременно начало и край. Това е строго организиране на пространство, където изпълнителите извършват композиционни задачи, за да изградят един нов свят, който е динамичен, организиран и същевременно разпадащ се. Представлението се занимава с това как да не се отклоняваме и разсейваме, докато гледаме и създаваме едно произведение, което се оформя внезапно пред нас, оголено и нестабилно, променливо и безкрайно на възможности. Как си помагаме или пречим докато поправяме или променяме нещо? Какви провокации ни разсейват или подтикват да продължаваме да работим?  Как взимаме решения? Всеки наш избор е от решаващо значение. Ние се занимаваме с отговорността как да вземаме решения за създаването на един по-красив и позитивен свят. И въобще възможно ли е това? До каква степен решенията са внезапни и кога те са рационално изчислени? Кога сме вдъхновени и кога разочаровани? Нищо не може да ни тормози повече от това, да изискваме контрол над всичко.

„Ние сме опита. Ние сме миналото и бъдещето  едновременно. Ние сме детайлите на цялото произведение, без да претендираме, че имаме произведение. Ние тук съществуваме заедно и с всичките общи усилия симултанно се опитваме да ви кажем, че всичко може да е хореография, сценография, музика, технология, важното е да има „електричество“.  И ток. И кабели. И сезал. И най-вече интернет. „Това е всичко“ е апотеоз за занаятчийството и технологиите…“                          Откъс от МАНИФЕСТ ЗА СЕЗАЛА в „Това е всичко”

Местата са ограничени! Mожете да направите предварителна резервация на: etudgallery@gmail.com

Представлението е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на Културата и фонд „МОБИЛНОСТ“ към НФК. Спектакълът е част от проекта „три3ависим“ – инициатива на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към Съюза на артистите в България.  В партньорство с галерия Етюд

Facebook Twitter Google+

0 Коментара