Ръководителят на екипа, извършил първата 3D трансплантация на лице от жена на жена в Турция, ще гостува в България на 19 януари. Проф. д-р Селахатин Йозмен, специалист по пластична, естетична и реконструктивна хирургия и носител на 8 международни награди до момента, ще консултира безплатно пациенти в София.

Той пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“.

Проф. д-р Селахатин Йозмен е един от най-търсените специалисти в областта на естетичната и реконструктивната хирургия в Турция, а кариерата му преминава през едни от най-добрите клиники в света. Веднага след завършване на специализацията си, той получава стипендия и в периода 2002-2003 г. работи в Cleveland Clinic Foundation в САЩ, където усъвършенства техниките си в микрохирургията и участва в изследвания със стволови клетки и приложението им при трансплантации на лице и крайници. Впоследствие печели наградата EURAPS и работи в Отделението по пластична хирургия на Sahlgrenska Akademin в Швеция, в областта на лицево-черепната хирургия. Има ICW сертификат за лечение на рани в Германия. През 2006 г. печели първата награда на PSEF в САЩ (Plastic Surgery Educational Foundation) за изследователска работа. Към момента е носител на 8 международни и 11 национални награди. От 2014 г. работи като професор по пластична хирургия в здравните институции към Фондация „Вехби Коч“ – VKV American Hospital & Koc University Medical School.

Проф. Йозмен е известен с това, че работи еднакво усърдно и успешно както при пациенти с чисто естетични корекции, така и при такива с тежки вродени малформации, лицеви фрактури, нуждаещи се от лечение на хронични рани или от реконструктивни микрохирургични операции.

„Преди всичко, трябва да се знае, че пластичната, реконструктивна и естетична хирургия не е отделение за макиаж, а много сериозно хирургично направление. Ние правим много тежки и големи по обем операции“, казва проф. Селахатин Йозмен. Твърди, че водещо за всеки специалист трябва да бъде удовлетворението на пациента, но не на всяка цена: „Под удовлетворение на пациента не трябва да разбираме изпълнение на всяка негова прищявка. Много е важно да осигурим на пациента резултат, който след 3, 5, дори 10 години няма да го постави в трудно положение“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара