Любимите на публиката авторски моноспектакли на Камен Донев „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ ще се играят на открито на 2 и 5 юни в парка на Военна академия ,,Георги Сава Раковски“ в София. Част от програмата на седмото издание на фестивала „София Моно“ ще бъде и новият авторски моно-спектакъл на Мариус Куркински „Черното пиле“, който ще се играе на 4 юни, неделя.

Освен нови и утвърдени заглавия от театралния афиш, тази година фестивалът ще предложи и прожекции на класически български филми, като „Двойникът“ на Николай Волев, и хитови световни ленти, като „Идеалът“ на писателя Фредерик Бегбеде.

„София Моно“ се провежда от 2011 г. в парка на Военна академия на бул. “ Евлоги Георгиев” в София. Стартирал през 2011 г. като тридневно театрално събитие, с всяка година фестивалът се надгражда и дните на провеждането му нарастват, в него вече се включват не само моноспектакли, а и театрални постановки, музикални вечери на български и чуждестрани изпълнители, кино вечери и популярни формати като „Пощенска кутия за приказки“.

Фестивалът няма аналог в България, а тази година освен театър, програмата ще включва и интерактивни занимания за деца от всички възрасти, кино прожекции и стенд ъп комедия. Авторските изпълнения на четирима комедианти със заглавие „Нема кво“ ще разсмеят публиката на 6 юни от 19.00 часа.  Ново заглавие в програмата тази година е и спектакълът „Секс за първи път“, в който персонажите на Милица Гладнишка Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров и Димитър Живков споделят за първите си сексуални преживявания.

В последния ден на фестивала, 11 юни, някои от най-обичаните артисти от старото поколение ще се съберат на сцената за спектакъла „Пролетна измама“, създаден по класически произведения от българската литература. Сценичните миниатюри – шеговити, смешни или сериозни, ще разкрият типични черти от българския национален характер.

Билетите за „София Моно 2017” вече са в продажба. Могат да бъдат закупени от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала „Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център “Гринуич”, “На Тъмно” и бензиностанции OMV. Ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg са пуснати билети на цени от 10 до 30 лева.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара