Michael Kors (MK) е световноизвестен дизайнер с десетки награди в областта на модата, включително в нишата с часовниците и конкретно с дамските.

Марката предлага линия от луксозни модели, които предлагат едновременно високо качество и стойност.

Истината е, че колкото и да говорим за възприятията на аудиторията към бранда, няма да успеем да предадем с точност и в пълен обем огромната любов на дамите към часовниците на Michael Kors.

А в случай че вие не сте запознати с тях, доста по-уместно от наша страна би било да разгледаме няколко модела от марката. По този начин ще успеете да уловите нейния дух, както и онова, което прави часовниците й толкова предпочитани.

Традиционно, стойността на часовника се определя не толкова по визията, колкото по функциите, които притежава. В тази връзка, съществуват разнообразни таблици за сравнения на различни модели, включващи конкретни свойства и специфични детайли от душата и организма на часовника.

Ако трябва да имплементираме характеристиките на Michael Kors в подобна таблица, изброявайки конкретно слабите и силните страни на дамските часовници от американския бранд, крайният анализ ще изглежда по следния начин:

Силни страни:

  • Висококачествени, здрави часовници
  • Използват кварцов механизъм
  • С опция за ползване на полезни приложения към смарт моделите
  • Сменяеми каишки за по-продължителен живот
  • Стилен дизайн, изграден с финес
  • По-евтини от повечето часовници на брандове с подобна репутация

Слаби страни:

  • Недостатъчна водоустойчивост
  • При моделите с кристали трябва да ги пазите повече

Богата гама от изискани модели на Michael Kors можете да разгледате в каталога www.timebox.bg/michael-kors

Фундаменталните предимства на най-добрите модели дамски часовници Michael Kors

Висококачествени здрави часовници

Безспорно, издръжливостта и продължителността на живота на един часовник е от съществено значение за потребителския избор.

Материалът, от който е изработен корпусът, както и производителят на часовника, определят именно тези критерии за качество.

В тази връзка, Michael Kors са изработени от неръждаема стомана. Този материал е не просто здрав, но и надежден в случай на удар или падане. В допълнение, корпусът от неръждаема стомана не подлежи на корозия. Ето защо такива модели остават като нови, незасегнати от околната среда за продължително време.

Обикновено, най-добрите модели часовници на Michael Kors пристигат и с такъв тип каишка – от неръждаема стомана.

Както вече стана ясно, за нея е почти невъзможно да бъде повредена, включително и при по-тежки инциденти с часовника, а също така и при контакт с тежки химикали или при риск от допир с абразивни субстанции.

Кожените каишки обаче са не по-малко предпочитани от дамите. Голяма част от жените ги харесват, защото дават гъвкавост при комбиниране с различни дрехи и аксесоари, а и предлагат по-богато разнообразие от цветове.

В общи линии, наличието на всички изброени фактори води до извода, че пред нас има един наистина здрав и първокласен ръчен часовник.

Между другото, един от най-харесваните дамски часовници от Michael Kors Parker Gold-Tone.

Най-добрите дамски часовници от Michael Kors ползват кварцов механизъм

Видът часовникът механизъм е не просто важен фактор, ами и в повечето случаи основен филтър за селекцията от избори, които можем да направим. Това е частта от часовника, която е отговорна за неговата точност.

Кварцовите часовници, за разлика от механичните, които разчитат на енергията, предоставяна от движенията на китката ви, работят с батерия.

От друга страна, няма как да не признаем и функционалността на автоматичните часовници. Все пак, за нас часовниковата лига винаги ще бъде предвождана именно от кварцовите.

Автоматичните часовници са не по-малко точни, поради което са и силно предпочитани от потребителите днес. Нещо повече – притежателите на двата типа часовници, често дори споделят, че кварцовият прототип има склонността да изостава с около две секунди месечно.

Но ето ви един факт: всъщност, автоматичните часовници изостават доста повече, особено ако не ги носите продължително време.

Необходимата сила за работа, натрупваща се в главната пружина, се изчерпва, когато не носите автоматичния си часовник.

Кварцовите механизми ползват много малко енергия от батерия за много дълъг период и в резултат на това, вградената батерия в новия часовник издържа няколко години.

Определено, Michael Kors Parker е един от най-уникалните дамски часовници на бранда. Той пристига с кварцов механизъм и аналогов дисплей. А освен това, винаги ще ви служи вярно, без да изостава значително и забележимо.

Прочетете още: 16-те най-популярни дамски часовници на Michael Kors (2021)

Сменяемите каишки подобряват качеството на часовника

Вече разбрахте, че кожените каишки не са толкова здрави, колкото са тези от неръждаема стомана. Ето защо в един момент е много вероятно да ви се наложи да замените сегашната си каишка от кожа с нова, за да продължите да ползвате напълно функциониращия си и все още актуален часовник.

Добрата новина е, че по-голяма част от дамските модели на Michael Kors ви дават тази възможност, защото каишките им са сменяеми, което радва много дами, предпочитащи да сменят и стила си с от време на време.

Сменяемите каишки са с със специални закопчалки, които ви позволяват бързо и лесно да ги свалите и замените, без да ги повредите. Нещо повече – обикновено новият часовник върви в пакет с допълнителна закопчалка, която да се използва с новата верижка.

И ако изкарате късмет, можете да получите дори специалните закопчалки от лимитирана серия и с логото на Michael Kors.

Следователно, ние сме изцяло на мнение , че MK е бранд, който си заслужава инвестицията – особено когато часовниците й вървят с подобен допълнителен бонус.

Стилен дизайн, създаден с финес

Първо, редно е да отбележим, че часовниците на Michael Kors за жени са налични в разнообразни ярки цветове, които отговарят на очакванията на повечето съвременни дами.

Второ, прекрасните нюанси са допълнени с оригинални каишки с всевъзможни комбинации различни кожи и декоративни мотиви: например, можете да срещнете интересни  миксове от крокодилска и питонска кожа.

Последно, но не по важност, официалните модели на бранда често се регулират според размера на китката, за да предоставят възможност за наистина перфектна визия.

Ако погледнем обаче спортните дизайни, те са изключително удобни поради наличието на допълнителна закопчалка, гарантираща ви сигурност без значение то активността, с която сте се заели.

Логото на MK ще видите инкрустирано на всеки часовник, най-често върху циферблата и закопчалката.

Така че, макар и да се повторим, ще го кажем отново: MK ви носи високо качество във всяко едно отношение и във всяка своя колекция от часовници.

Между другото, ще бъдете наистина впечатлени от Michael Kors Portia – един от емблематичните дамски часовници на производителя, със златен финиш и модерна закопчалка.

По-евтини от повечето часовници на брандове с подобна репутация

Всички дамски часовници на марката Michael Kors струват под 1000лв, а някои дори са около 350лв.

Ще се изненадате, когато откриете подобни часовници на някои MK дизайни, но струващи двойно повече.

Повечето дамски часовници с розово злато днес струват над 1000 лв, докато в колекцията на Michael Kors можете да намерите такива и за под 400 лв.

И докато някои потребители могат да роптаят срещу все пак високите цени на Michael Kors, това, което лично ние ги съветваме, е да обърнат внимание, че все пак тук става въпрос за часовници от световноизвестен бранд с изградено име в модата.

И отново пример: малко са марките, които като Michael Kors ви дават възможност да трансфомирате единствения си часовник от елегантен в небрежен или от официален в спортен, като сменяте перлената с кожената каишка или верижката с камъни Сваровски с такава от неръждаема стомана.

Слаби страни на дамските часовници от Michael Kors

Недостатъчна водоустойчивост

Вярваме, че съществуват все пак хора, които ще искат да се гмуркат надълбоко или да плуват в свободни води с часовниците си.

Това обаче не е възможно с луксозните дамски часовници на Michael Kors.

Както вече споменахме, те могат да се носят до не повече от 50 метра дълбочина, поради което ви създават определен лимит за практикуването на различните водни спортове.

Така например, рискувате да повредите часовника си в случай, че обичате да плувате или да се гмуркате.

Кристалите по корпуса не са с максимално високо качество

Голяма част от MK часовниците са покрити със Swarovski кристали. Тези модели са предпочитани не толкова поради здравината, колкото поради визията на аксесоара. Камъните Swarovski, както знаете, се изработват изкуствено и са вид комбинация от минерали и кварц.

Обичайно, Swarovski камъните се използват в бижутерията поради изключително високата им естетична стойност.

Допълнителен съвет от нас

Ако от друга страна сте поддръжници на семплия и изискан дизайн пред твърде екстравагантната визия, MK отново ще се качи на върха на вашата лична класация за най-подходяща марка часовници.

Часовниците на този бранд често са изчистени и по-скоро елегантни, отколкото предизвикателни – с малък циферблат и гладък, но все пак интригуващ жлеб.

Сега след като имате необходимата предварителна информация за дамската колекция с часовници на Michael Kors, можете спокойно да направите своя потребителски избор.

Като заключение ще добавим, че часовници на MK са идеалният вариант за хора, които обичат да са в крак с последните актуални тенденции и обичат лукса.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара