Юли започва с напрежение между Уран и Венера във фиксираните зодиакални знаци и ретрограден Нептун. Това е време на изключителна раздразнителност и конфликти, скованост и препятствия. След пълнолунието на 3 юли мъглата постепенно ще се разсее и ще има място за празнуване.

От 1 до 3 юли са дни на трудности, грешки, съмнения, тревоги, особено за хората с деликатна умствена организация. Човек трябва да се въздържа от деструктивни действия, да е готов за сериозни ограничения и дискомфорт през първите няколко дни на месеца. В обкръжението има източник на дразнене, отношенията с околните предизвикват негативни реакции, водещи до агресия, конфликти, сблъсъци.

В началото на месеца е важно да преодолеете комплексите, страховете и недоволството си! Не разчитайте на съвпадения! В противен случай може да се окажете в ситуации на изключителен контрол, дисциплина, принуда и ограничения през целия период на ретрограден Нептун (от 1 юли до 7 декември 2023 г.). Една неподвижна планета винаги е ярка, а ретроградният Нептун може да върне стари заблуди, стари зависимости и лоши навици.

Пълнолунието в Козирог на 3 юли в 14:38 ч. е последното пълнолуние в Козирог, когато Плутон също се намира в този зодиакален знак. Индикация, че следващата фаза на човешката еволюция е към своя край, последвана от нов глобален цикъл. Следващото пълнолуние в Козирог в близост до Плутон, планетата на колективните енергии, трансформацията, възраждането, ще настъпи след около 250 години.

На 4 юли съвпадът на Луната и ретроградния Плутон в Козирог е важен аспект, влияещ върху съзнанието и дълбоките пластове на психиката на много хора. Променят се възприятията на цели народи за световния ред. Появяват се причини за събуждане от въображаемия живот, фалшиви идеали, вдъхновени отвън.

През юли се наблюдава напрежение между Уран, планетата на непредсказуемите енергии, и Венера, планетата на взаимоотношенията, която сега е в ретрограден цикъл, което е неблагоприятно за партньорската сфера, особено в началото на месеца и към края му. Все пак ще има светли, светли дни, възможности за подновяване на отношенията и неочаквани романтични срещи.

Войнствените енергии на Марс отстъпват място на планетата на любовта и уюта – Венера, но си струва да се помни, че Лилит (Черната луна) в Лъв определя фона на месеца, концентрирайки желанията на хората, понякога засенчвайки разума. Мнозина преминават през трудни уроци на съдбата, срещайки по пътя си хора, които са по-скоро за опит, отколкото за лично щастие. Противоречивите взаимодействия между Уран и Венера, изгряващи и затихващи, няма да позволят скука през юли.

Марс навлиза в Дева в 14:40 ч. на 10 юли и след това напрежението спада. Борбата, страстта и драмата отстъпват място на стабилността и емоционалното спокойствие до 17 юли. Втората декада на месеца е време за диалог и взаимни отстъпки, целенасочена работа и самоопределяне. Използвайте това време, за да изградите основата за себе си, да се подготвите за трудностите, които са много вероятни през последната седмица на месеца.

На 11 юли в 07:11 ч. Меркурий навлиза в Лъв и активира творческите и ораторските таланти, желанието да бъдете в центъра, да общувате, да пътувате. Предстои положителна седмица, планетарните енергии ви помагат да се възстановите, да подредите мислите си. Появява се много интересна информация и зачестяват груповите дейности, свързани с изкуство и развлечения. Но също така, движейки се през Лъв, Меркурий прави трудни аспекти с Юпитер и Уран от 17 до 24 юли и се свързва с Черната луна, създавайки обстоятелства за измамници, крадци и пропагандатори. Затова бъдете бдителни, не се поддавайте на провокации и изкушения!

Новолунието в Рак в 21:31 ч. на 17 юли открива нов лунен месец, който като цяло ще бъде благоприятен за семейните отношения, общуването с роднини, решаването на въпроси, свързани с имущество и местоживеене. Разбира се, ако има нерешени проблеми със семейството и близките, бракоразводни дела, остри семейни конфликти, това новолуние ще активира и тези теми.

Следващият лунен месец активира чувствената сфера, като на фона на ретроградната Венера от 23 юли повдига въпроси за отдавнашни любовни истории, важни събития в сферата на личните отношения, както и за страхове, изневери, раздели, грешки, допуснати в отношенията с романтични партньори, съпрузи.

На 18 юли започва нов социален цикъл. На този ден лунните възли изместват осите на зодиакалните знаци: възходящият възел навлиза съответно в Овен, а низходящият – във Везни. От 18 юли 2023 г. до средата на януари 2025 г. Лунните възли ще се движат по оста на взаимоотношенията, което е благоприятен знак за разрешаване на съществуващи конфликти, включително между държавите. Започва време на споразумения, на възстановяване на връзките на всички нива.

От 23 юли до 4 септември 2023 г. планетата на любовта и взаимоотношенията ще навлезе в ретроградна фаза на движение в знака Лъв. Неблагоприятен период за сключване на първи брак. Също така на 23 юли в 04:50 ч. Слънцето навлиза в знака Лъв, който е негова резиденция. Започва период на изясняване, осъзнаване, разкриване на причинно-следствените връзки при оформянето на настоящото състояние на нещата. Венера е отговорна не само за отношенията между хората. Парите също са сфера на влияние на планетата. С коварната Черна луна в Лъв ще бъде трудно да устоим на нейните изкушения. Погрижете се за ресурсите си – както материални, така и лични! Хората със силна здрава психика, бърза реакция и практично мислене ще могат да устоят на влиянието ѝ.

На 27 юли съвпадът на Меркурий и ретро Венера в Лъв с Уран в конфликт с Черната луна в същия ден – вихрушка от двусмислени енергии може да донесе най-различни неща. Полагаме изпити за зрелост! В никакъв случай не се включвайте в публични скандали, стойте настрана от всичко, което не ви засяга, в противен случай неприятната следа ще остане за дълго време. Възможно е да има високопоставени изявления на държавници, лидери на държави, известни личности, които ще повлияят на по-нататъшното развитие на събитията.

На 29 юли в 00:31 ч. Меркурий навлиза в знака Дева, където има статут на управляващ. В същия зодиакален знак планетата преминава в ретроградно движение през август. Това означава, че Меркурий ще бъде в Дева дълго време – до 5 октомври 2023 г. Енергийният фон на транзита е благоприятен за представителите на земните знаци: Дева, Козирог, Телец. По това време ще се появят полезни връзки, по-скоро дори от миналото. Хората стават много по-спокойни и са склонни да изградят силни бизнес отношения. Налице е разбиране за това какво да се прави и как да се печелят пари.

Юли 2023 г. ще бъде запомнен с ярки събития в сферата на личните и бизнес партньорства, изграждане на нови връзки на базата на стари, преосмисляне на собствената роля в отношенията. Това е месец на отговорни решения, самоопределяне, анализ на минали ситуации и поправяне на грешки. Има шанс да преодолеете житейска криза, ако правилно прецените възможностите си и как те съответстват на нуждите ви. Може би има преувеличение на една или друга страна. През юли ще има съдбоносни срещи, не непременно от приятен характер, но те са необходими, за да се излезе от омагьосания кръг чрез преодоляване на себе си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара