На 2 юли, неделя, в парка на София Тех Парк, сдружение „Безопасни детски площадки“ в партньорство с БГ Бъди активен ще представи за първи път в комплекса Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която се събират пластмасови шишета до 3 л. Това е една от атракциите в рамките на Ваканциада – 7-мия рожден ден на сдружението, който ще се проведе от 10 до 16 часа.

Събитието е част от платформата „Събития #БезОтпадъци“ на БГ Бъди активен, в партньорство със София Тех Парк. С всички спортни дейности в рамките на събитието за семейството и децата – от фитнес, ръгби, до катерене и приключенски игри, стават част от инициативата Спорт#БезОтпадъци на същата организация.

Столицата се сдоби със своя първи Шишеяд в края на 2022 г. в двора на 104 ОУ „Захари Стоянов“ по инициатива на Сдружение „Безопасни детски площадки“. Оттогава Шишеядът се „храни“ с пластмаса в няколко училища и пред район „Слатина“.

В Шишеяда се събират пластмасови бутилки, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. Екопак ще събере събраните отпадъци за последващо рециклиране. Така Ваканциада подкрепя кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ – “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“. Идеята е част от програмата на „Място България“.

Ето и акценти от спортните акценти от събитието: Ръгби, скаутско приключение, бразилско джу-джицу и бокс, лека атлетика и фитнес за деца, ходене по въже, катерене. Очакват ви и предизвикателства за ума, вкусни изкушения, среща с експерти по безопасен интернет, възможност за умни покупки. Вижте пълната програма на събитието във ФБ страницата на Сдружение „Безопасни детски площадки“ и във ФБ събитието на Ваканциада.

Търсят се доброволци: https://timeheroes.org/…/dobrovoltsi-vakantsiada-sofia-2023

Вижте пълната програма на събитието във ФБ страницата на Сдружение „Безопасни детски площадки“ и във ФБ събитието на Ваканциада.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара