На 21-ви юни се чества Международния ден на йога. Той е одобрен през 2014-та година с резолюция на ООН по инициатива на индийския премиер Наренда Моди.

На този ден хиляди хора се събират, за да практикуват йога заедно.

В България денят се отбеляза на датата в Южния парк с безплатна практика на открито. Нашият автор и йога инструктор Светла Иванова беше водещ на събитието.

Този ден съвпада и с лятното слънцестоене – най-дългият ден от годината. Особено подходящ за повече време навън, за разходки и релаксация, за промяна, за йога. В тази връзка Светла включи медитация свързана с това освобождаване, с чистотата, с новото начало и обърна внимание на развитието на интуицията. Практиката беше завладяваща и сме сигурни, че ще накара много ора да я превърнат в ежедневна рутина.

Така че какво по-хубаво, ако точно на тази дата сте опитали за първи път йога, а ако не сте успели да започнете да се грижете повече за себе си по този начин никога не късно.

Светла Иванова практикува йога над 30 години и преподава от 10 на малки и големи. Има собствено студио и солни стаи (Salt&Art). Води рубрики за йога и в двете ни здравни телевизии (Wness TV и Code Health TV). Преподава на студентите в НМА („Панчо Владигеров“). Прави обучения на инструктори по въздушна йога.

Организатор и спонсор на събитието беше магазин Sport Box.

Партньори:
LOLE – бранд, подкрепящ балансирания начин на живот и доброто здраве, предпочитан от дами с елегантен стил на обличане и в спортната зала.

Балдаран Спринг АД – създаден, за да поднесе на българския пазар един качествен и здравословен продукт от екологично чист район.

La Roche-Posay – предоставя променящи живота дерматологични решения за грижа за кожата.

Всеки посетител си тръгна с усмивка и подарък, а трима спечелиха големите награди:

– постелка LOLE

– едногодишен абонамент за платформата: www.yogatime.bg

– карта за 10 посещения на йога или солна стая в: www.saltart.bg

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара