Луната и нейните преходи през зодиакалните знаци имат огромно влияние върху хората. Съществуват лунни календари, които помагат да се разбере емоционалното състояние и благополучието на човека, да се подготви за енергийно трудни дни.

Лунният цикъл се състои от 28-29 календарни дни, които съответстват на 29-30 лунни дни. Дневният ритъм на човека е лунен, а не слънчев, и биологичният ни часовник е настроен не на 24, а на 25 часа. Именно такава е продължителността на лунните дни.

Основните фази на Луната са: новолуние, нарастваща Луна, пълнолуние, намаляваща Луна.

Обикновено няколко дни преди новолуние много хора усещат спад в силите, имунитетът намалява, тъй като резервите от психическа енергия се изчерпват. По време на

нарастващата Луна човек усеща прилив на жизнени сили,

настроението се подобрява, налице е положителна мотивация и организмът реагира добре на медицински процедури.

Плюс или минус три дни преди и след пълнолунието е горещо време за медицинските специалисти. Особено за тези, които работят в „Бърза помощ“ и травматологията, тъй като се увеличава жаждата за енергична дейност. Ето защо при пълнолуние трябва да бъдат максимално внимателни, да не злоупотребяват с алкохол и по-внимателно да се контролират. При хронично болните фазата на пълнолунието предизвиква обостряния.

Всеки знае, че приливът и отливът на нашата Земя съществуват благодарение на Луната. Човешкото тяло е 80% вода, така че не е изненадващо, че

промените във фазите на Луната се отразяват на поведението и благосъстоянието.

По време на пълнолуние водният баланс се нарушава не само в световния океан, но и в нашите тела. Дори практически здрави хора усещат, че им е трудно да заспят по време на пълнолуние.

Намаляващата Луна започва след пълнолунието и през първите няколко дни всички чувства и реакции на човека се изострят. Постепенно всичко се нормализира, но в зависимост от това в кои знаци на Зодиака се движи Луната, се активират определени органи и системи. В дните на намаляващата Луна има чудесна възможност да се освободите от психологическата сянка и да се самоидентифицирате правилно.

Трябва да се знае също, че положението на Луната в зодиакален знак дава забрана за хирургически операции на онези органи, за които отговаря този зодиакален знак.

При новолуние, пълнолуние и транзитна Луна:

В Овен по-често има нужда от посещение при зъболекар, тъй като главата, зъбите са активни. Също така са активни езикът, артериите, напречнопоясните мускули (контролирани от волята), мускулатурата, двигателните нерви, мъжките външни полови органи. По това време физическата активност трябва да бъде намалена.

В Телец Луната е в екзалтация. Струва си да се обърне внимание на шията, бузите, брадичката, гърлото, гласните връзки, щитовидната жлеза, органите на допира и вкуса. Когато Луната е в Телец, което е 2,5 дни всеки месец, е много лесно да се натрупат излишни килограми.

В Близнаци горните крайници – рамене, предмишници, ръце, длани, пръсти, изискват повишено внимание. Координацията на движенията – това, за което отговаря малкият мозък – може да бъде нарушена. Също така органите на говора, дишането.

В Рак Луната има най-силен статус – контрол. Това е време, когато стомахът, коремът, лигавиците, женските вътрешни органи, гърдите, могат да бъдат притеснявани по-често от обикновено. Дясното око при жените и лявото око при мъжете.

В Лъв – сърце и сърдечносъдова система, аорта, кръвообращение, кръвно налягане, гръбначен център, мозък, потентност и плодовитост. Дясно око при мъжете и ляво око при жените. По време на пълнолуние при много хора се появяват сърдечни проблеми.

В Дева Луната активира дейността на панкреаса, тънките черва, най-големия нервен сноп – слънчевия сплит. Възможно е да бъдат обезпокоени сляпото дебело черво, стражът на стомаха и дванадесетопръстникът. Затова можете да вземете профилактични лекарства ден или два предварително.

Във Везни – бъбреците, уретера, пикочния мехур, вените, устните, миглите. Ако има проблеми с бъбреците и надбъбречните жлези, пикочните пътища, може да се почувствате значително по-зле. Ето защо е желателно да следите фазите на Луната и да вземете превантивни мерки навреме.

В Скорпион Луната е в състояние на есен. В такива дни се проявяват кармични нелечими заболявания, новообразувания. Добре е да се извършат корекции на енергийно ниво – лечение по нетрадиционен начин. Погрижете се за имунната система и лимфните възли. Активни са тръбите и каналите в тялото, каналите, урогениталната система, ректума, уретрата, ерогенните зони.

В Стрелец – най-големите органи и мускули са белите дробове, черният дроб, бедрата, седалището. Лимфна и ендокринна система, големи мускули, черен дроб, бели дробове, кръстна кост, тазобедрени кости с таза, опашна кост. Всички тези органи и системи са подложени на повишено напрежение, когато Луната преминава през знака Стрелец.

В Козирог Луната е в изгнание. През тези дни хроничните заболявания напомнят за себе си. Необходимо е да се грижите за коленете, ставите, гръбначния стълб, слуховите органи, мускулите на гърба и всичко, което придава форма, т.е. костите, хрущялите, ноктите, зъбите, кожата.

Във Водолей – когато Луната преминава през този знак, зачестяват спазмите, крампите, конвулсиите поради претоварване на нервната система. Бременните жени трябва да проявяват повишено внимание, тъй като съществува риск от срив. Активни са подбедриците, мускулите на прасците, глезените, малкият мозък, ахилесовото сухожилие.

При Риби – стъпала, пръсти на краката, хипофиза, ендокринна, лимфна, автономна нервна система. Психичните проблеми се влошават. Променя се хормоналният фон, проявяват се психични заболявания, нелечими болести, които трудно се диагностицират. Често се наблюдават отравяния, алергични реакции.

Луната, Слънцето, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн оказват

голямо влияние върху възможността за зачеване,

бременността и формирането на детето в утробата. По време на транзита на Луната през знаците с водна стихия: Рак, Скорпион, Риби, както и през два знака със земна стихия – Телец и Дева, вероятността за зачеване се увеличава значително. Що се отнася до Скорпиона, трябва да се има предвид, че рискът от спонтанен аборт в дните на придвижване на Луната по този знак, също се увеличава.

Други „опасни“ дни за забременяване са тези, в които Луната се намира в знаците Овен, Козирог, Водолей.

Когато Луната е в знаците Овен, Везни, Стрелец, Козирог и Водолей, вероятността раждането да бъде бързо е по-голяма, особено в Овен и Водолей. Но когато е в Телец, Лъв, Дева – продължително. В Близнаци, Рак, Риби – лесно.

Въз основа на личните хороскопи на мъжете и жените можете да съставите

лунни календари на зачеването, включително на ин витро оплождането,

за да планирате бременността в най-подходящото време за организма на майката и за развитието на детето. Такава работа се извършва от професионални астролози.

Бременността продължава 10 лунни месеца или 9 календарни месеца, а целият процес следва определен планетарен цикъл:

1-ви месец – детето само сглобява клетка до клетка, за да създаде единно цяло от двете начала ин и ян. През първия месец се залага структурата на тялото, неговата генетика, бъдещите му болести, общата му ориентация. Това е месецът на Сатурн.

Вторият месец – наблюдава се бърз растеж на клетките, завземане на територия, приспособяване към ритмите. Това е месецът на Юпитер.

3-ти месец – наблюдава се формиране на пола на детето, на неговата вътрешна същност. Това е месецът на Марс. Детето през този месец за първи път започва да диктува собствените си условия.

Четвъртият месец е свързан с полагането на животоподдържащи системи, формира се сърцето на детето. Това е месецът на Слънцето.

Петият месец е свързан с полагането на способности и хармонично развитие. Месецът е под знака на Венера.

6-ият месец е свързан с появата на нервната система, опорно-двигателния апарат, белите дробове, мозъка, интелектуалните способности. Този месец е под знака на Меркурий.

През 7-ия месец детето е вече напълно оформено живо същество. То започва да се адаптира към бъдещите промени, да се подготвя за тях. Това е месецът на Луната. Децата, родени на седеммесечна възраст, оцеляват съвсем добре, но са по-слаби физически, те трябва да изчакат още три месеца на най-защитеното място – майчиния корем.

Осмият месец – детето получава външни ограничения и в този момент завършва формирането на личността и бъдещето на детето. Месецът е под влиянието на Сатурн (или отново под влиянието на Сатурн).

9-и месец – в детето се изпитват всички системи, като в същото време то продължава да расте. Това е време на укрепване. Вторият месец на Юпитер.

Десетият месец е подготовка и очакване на скок в неизвестното. Излизането на бебето от майчината утроба се направлява от Марс, най-силната и активна планета. Марс ще продължи да направлява бебето през цялата му първа година.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара