Този февруари носи небесен спектакъл, белязан не само от началото на Годината на Дракона по време на Новолунието във Водолей (9/10 февруари), но и от важни планетни подреждания.

Плутон, който неотдавна премина във Водолей, образува поредица от мощни съвпадения: с Меркурий на 5 февруари, с Марс (съуправител на Скорпион) точно в Деня на влюбените (ура, 13/14 февруари) и с Венера, богинята на любовта и справедливостта, на 17 февруари.

Тези съвпадения са особено влиятелни, тъй като Плутон се намира на 0 градуса Водолей – позиция, която значително засилва тяхното въздействие.

Това е тема, която често обсъждах в неделния си подкаст, подчертавайки първия градус на даден знак като критична точка, която съдържа най-чистата същност на знака, подобно на дълбокото значение на първия ви дъх и неговия отпечатък върху астрологичната ви карта.

Този градус, който се намира на границата между Козирог (олицетворяващ традицията и миналото) и Водолей (олицетворяващ бъдещето), където Плутон пребивава до 21 февруари, ни подтиква да се замислим за основните уроци, научени по време на 16-годишния престой на Плутон в Козирог, и как да пренесем тези прозрения напред. Опитайте се да дестилирате най-важния урок, който сте научили от 2008 г. насам, и се погрижете да го внесете в живота си през следващата година.

Изразеното влияние на Водолея през този месец е отлична възможност да преоцените връзките си с приятели, професионални сдружения и колеги. Това е и идеалното време да се занимавате отново с технологии и иновации. Тъй като до 1 април няма ретроградни планети, очаквайте по-плавен напредък в начинанията и повишена способност да се концентрирате върху настоящето.

Освен това очаквайте увеличаване на радостта, хумора и лекотата около вас.

1 – 19 февруари (Юпитер секстил Сатурн): През първата половина на февруари се появява прозорец от възможности, който ви позволява да проявите най-съкровените си желания. Очаквайте целенасочен растеж, потенциални прикрити благословии и евентуално добри новини. Отговорностите може да се почувстват повече като радост, отколкото като задължение.

5 февруари (Меркурий в съвпад с Плутон): Меркурий навлиза дълбоко, като се съединява с Плутон. Очаквайте задълбочени размисли, силни разговори и срещи с влиятелни личности. Идеално за трансформация, интимност и изцеление. При съвпад на Юпитер и Сатурн към начинанията ви се добавя магическо докосване.

5 февруари (Меркурий навлиза във Водолей до 23 февруари): Меркурий се зарежда с енергия, засилва комуникацията, разпалва любопитството и насърчава приятелството. Обещаващ месец за сътрудничество със съмишленици. Възползвайте се от хумора и леките взаимодействия.

7-8 февруари (Слънцето е в квадрат с Уран): Бъдете предпазливи, тъй като поведението ви може да се окаже по-бунтарско или крайно. Възможно е да възникнат неочаквани проблеми или потенциални конфликти с познати. Днес имаме два семинара, които се отнасят до Водолея: 8-седмично обучение по Таро под формата на уебинар (на разположение е запис). Уебинар „Астрология на 2024 г.“ – подгответе се за мощна година на трансформация.

9 – 10 февруари (Новолуние във Водолей): Ново начало с колеги, групи и организации. Перфектно за технологични подобрения. Непредсказуемото влияние на Уран може да внесе хаос, особено като се има предвид управлението му над Водолей. Освен това празнувайте китайската нова година на дървения дракон.

10 февруари (Меркурий в квадратура с Юпитер): С нарастването на комуникацията е разумно да слушате повече, отколкото да говорите, за да предотвратите евентуални съжаления.

13 февруари (Марс навлиза във Водолей до 22 март): Прекарайте това време в групова обстановка и с приятели. Период на засилено застъпничество за недостатъчно представените групи и идеално време да се занимавате с технологии.

13 – 15 февруари (Марс съвпад с Плутон): Точно навреме за Деня на влюбените, това съчетание засилва чувствата на страст и интимност. Макар че нивото на енергия се покачва, бъдете внимателни в отношенията с официални лица и колеги.

16 февруари (Венера навлиза във Водолей до 11 март): Венера придобива платонична енергия. Укрепете връзките си с приятели и благотворителни организации. Свържете се със смеха и останете отворени за уникални срещи. Търсете повече свобода във взаимоотношенията.

16 – 17 февруари (Венера съвпад Плутон): В този Ден на влюбените Венера засилва любовната енергия. Страстта, интимността, манипулацията и динамиката на властта могат да играят важна роля. Дълбоко време за самоанализ и потенциална терапия за двойки.

17 февруари (Меркурий в квадрат с Уран): Бъдете внимателни в общуването, за да избегнете недоразумения или погрешни тълкувания.

19 февруари (Слънцето навлиза в Риби до 20 март): Приемете своя вътрешен мистик, поет и мечтател. С повишена интуиция и емпатия е разумно да търсите уединение и да се пазите от пристрастяване.

20 февруари – 23 февруари (съвпад на Марс и Венера): В романтиката на Венера и Марс се появяват нови хармонии. Перфектни за романтика, осезаемост на страстите и ефективно използване на талантите.

23 февруари (Меркурий навлиза в Риби до 10 март): Меркурий се чувства не на място в Риби, намалява логическото мислене, но засилва интуицията и мечтателните прозрения.

24 февруари (Пълнолуние в Дева): С наближаването на края на астрологичната година се съсредоточете върху приключването ѝ. Сатурн носи кармични нотки, като призовава към търпение и внимание към детайлите. Подчертава се освобождаването, особено по отношение на здравето.

24 – 28 февруари (Марс и Венера в квадрат с Юпитер): И Марс, и Венера са изправени пред прекомерното влияние на Юпитер. Избягвайте снизходителността, агресията и прекалената ангажираност и бъдете реалисти по отношение на възможностите си.

29 февруари (Слънце в съвпад с Меркурий): Насладете се на ден на ясно мислене, ефективен маркетинг и ярка комуникация, което го прави подходящ за създаване на нови връзки.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара