„Жената днес“ навърши 75 години! Разгръщате най-старото , българско списание, излизало без прекъсване от октомври 1945 г. до ден днешен. Прелюбопитната ни история можете да прочетете в броя.

На 75 години „Жената днес“ е достолепна дама, но все още младежки жизнена, с остър ум и перо, с натрупани опит и мъдрост, които й дават право да пише „мемоари“, което току що направихме – по книжарниците вече може да откриете сборника ни „Ябълка на разбора“, в който събрахме 75 текста от някои от най-добрите ни
авторки, публикувани на страниците на списанието през новото хилядолетие. Истории от и за женското сърце, от и за женската душа. По вечните женски теми – любовта, обичта, секса, брака, децата, раздялата, ревността, изневярата, насилието, свободата, парите, остаряването… Темите, за които от три четвърти век си говорим на страниците ни.

В този юбилеен брой се опитахме да нарисуваме портрет на жената днес с помощта на умни и успели дами на различна възраст. Попитахме ги днес по-щастливо ли е да си жена в сравнение с предходните поколения; какво наследихме от майките и бабите си и какво бихме искали да оставим на дъщерите си; как се промениха жените през последните десетилетия, какво загубихме по пътя за себедоказване и равноправие… С какво привличат и с какво отблъскват днешните жени.

А мъжете поканихме да разкажат за жените днес.

В днешни дни 75 години са и възраст, на която попадаш в „рисковата група“ на Ковид-19. Но „Жената днес“ неведнъж е доказвала своята устойчивост по време на кризи и се е  възраждала, благодарение на своята виталност, верните си читатели, талантливите си автори, лоялните си партньори. Благодарим ви, че сме заедно!

Приятно четене!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара