Не знам за вас, но аз съм истински фен на руския сериал „Кухня“. На актьорите, на невероятната игра и не на последно място на кухнята им. В случая обаче не става въпрос за руска кухня, тъй като действието се развива в Москва, в ресторант с изискана (гурме) френска кухня. С две ръце ви го препоръчвам, но започнете от първи сезон. Сериите са кратки и се гледат на един дъх, а смехът ви е 100 % гарантиран. Наскоро изгледах и последният пети сезон. В осма серия за има няма 2 минути, като на филм, chef Баринов приготви „Фурм д’Амбер със запеченой груши“…

Обичам круши, харесвам и синьо сирене, виждала съм много рецепти в комбинация, но до сега не бях пробвала. В момента, в които гледах знаех, че трябва да го опитам.

Фурм д`Амбер (фр. Fourme d’Ambert) е вид френско сирене с характерната синя плесен. Заема особено място сред френските сирена с деликатният си мек вкус.

Тъй като нямах подобен вид, използвах  „обикновено“ синьо сирене… дори не мога да кажа какво, тъй като знаете -продават се пакетирани парчета от голям калъп. Рецептата определено ще бъде изпълнена още пъти и специално ще потърся този вид. А засега ето импровизацията ми.

Две приказки и за крушите: аз имах домашни, не зная сорта обаче. Бяха по-сладки, отколкото трябва според мен за тази рецепта.

Продукти:

  • 2 круши
  • 5-6 скариди, почистени
  • 1 яйце
  • синьо сирене
  • кашкавал 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Разполовете крушите по дължина на две и почистете внимателно вътрешността. Издълбайте съвсем леко, като запазите целостта им. Скаридите нарежете на ситно, сиренето и кашкавала настържете на едро ренде. Объркайте яйцето със сиренето. Аз добавих щипка сол и щипка черен пипер. Може и без, предвид че синьото сирене е доста солено, действайте на вкус. 

Разпределете скаридите във крушите, отгоре разпределете яйчената смес. Сложете в тавичка върху хартия и запечете. Много си подхожда с бяло вино. 

Дори и мъжът ми, които е крайно скептичен за всяка нова комбинация, различна от традиционната, каза, че е много вкусно.  

Facebook Twitter Google+

0 Коментара