Намирането на съвършенните обувки може да накара човек да се чувства превъзходно. Ако откриете тези, които са точния стил, съвпадат чудесно с краката ви и са в тон с предпочитанията ви, то определено ще ги обикнете. А още по-превъзходна новина е че няма нужда на пренебрегвате стила, за да намерите удобство – можете да постигнете и двете.

Какво прави едни обувки удобни?

Добре е да знаете кои са характеристиките, които правят обувките удобни, понеже това може да ви спести много неприятни часове носене на некомфортни обувки, които ви убиват или стискат. Но всичко се свежда до едно основно нещо – дизайна на обувката. И то, по-специфично, няколко специални елемента от дизайна – а именно, подплатата, подметката и колко добре пасва обувката на крака ви. Това са трите момента, които са най-важни при избирането на комфортни обувки.

Качествена подплата

Подплата е всеки материал, който е в самата обувка. В най-добрата ситуация търсите обувка, която предостява достатъчно подплата, че да не позволи кракът да се търка в обувката, но и не стяга на страничната част на крака ви. Ако търсите равни обувки, гледайте да намерите такива с подплата около глезена, около страничните части на краката и на горната част на краката. В случай, че търсите токчета, търсете обувки с подплата около пръстите и петата.

Вътрешна подметка от пяна

Това ще предостави подплатена повърхност за краката ви през целия ден. Ако успеете да намерите подметка от мемори пяна, то тя ще осигури максимално удобство за краката ви.

Равна основа

В повечето случаи равните обувки са най-удобният вариант. Те позволяват на краката ви да се плъзгат от петата към пръстите, докато вървите, и равномерно разпределят тежестта по цялата повърхност на крака ви.

Достатъчно място в обувката

Тоест, трябва да намерите точния размер обувки. Когато изпробвате даден чифт, размърдайте пръстите на краката си. Трябва да имате достатъчно място, че да направите това. Ако не можете, значи обувките са твърде тесни и евентуално ще станат болезнени. Това е още по-важно за избиране на точните високи токчета.

Здрава подметка

Колкото по-здрава и твърда е подметката, толкова по-стабилна ще е. Ако изберете гумена подметка с минимална дебелина от 1-2 см, това ще предостави достатъчна подплата между крака и твърдата повърхност, върху която вървите. Гъвкавите подметки често са твърде тънки и не защитават добре крака.

Защо е толкова важно да носите комфортни обувки?

Носенето на неподходящи и неудобни обувки могат да доведат до множество често срещани проблеми с краката. Това може да са: образуване на пришки, проблеми с извивката на крака или дори проблеми с походката. Ако изберете чифт обувки, които добре пасват на краката ви, но оставят достатъчно място за пръстите ви, това няма да накара краката ви да са твърде напрегнати в обувките. Също така ще си спестите образуването на пришки, понеже качествените обувки предоставят добро пасване, но не са твърде тесни и, следователно, не причиняват триене на краката ви. И най-важното – с подходящите обувки ще се чувствате чудесно.

Заредени с информация за здравето на краката ви, време е да тръгнете на шопинг тур. Намират се множество модели и марки, но ако искате да подходите наистина мъдро при пазаруването, изберете качествени и удобни дамски обувки от естествена кожа.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара