В така наречения „женски месец“, без да искаме, я търсим навсякъде – в очакването на първото цъфнало клонче, в слънчевите лъчи и в напрягането на всички сетива да уловят аромата на пролет, който така дълго очаквахме. Може би точно в този месец е най-резонно да дарим любов на себе си, да се обърнем към собствената си същност и да посадим там кокичето, което ще бъде предвестника на пролетта у нас.

Има безкрай много похвати за това да си дарим щастие – да си купим цвете, да се усмихнем  на непознат, да прегърнем дете, да изпием ароматен чай, да прочетем хубава книга, да слушаме музика, която ни вдъхновява, да рисуваме и да обичаме, обичаме, обичаме…

woman-593134_1920А знаете ли, че каквото и да правите, каквито и техники за релаксация да използвате, ако Вашият хормонален баланс е нарушен, трудно ще намерите покой? Давали ли сте си сметка, че хармонията у жената се намира в О-то на хОрмоналния баланс? Това съвършено обло чисто изначалие обещава спокойствие и мир със себе си. Ако има хОрмония, то хАрмонията е налице.

Не се замисляме какво всъщност представляват хормоните, до каква степен сме подвластни на тях и защо понякога нещата просто не ни се получават.

Почти всички процеси в нашия организъм се регулират и управляват от хормоните. Физическото развитие, метаболизмът и емоциите са под тяхната власт. Те осигуряват равновесието във вътрешната среда, израстването и репродукцията. Заедно с нервната система те осъществяват адекватната адаптация на организма спрямо промените във външната среда. Хормоните са химични вещества, секретирани от една тъкан, за да повлияят на други тъкани в тялото. По същество те са „химически посланици.“

Жените много по-отчетливо се променят, когато са „под влияние на хормоните“. Тези състояния често са наричани „хормонални приливи“ или „хормонални бури“.  Именно хормоните са причината, поради която жената се ядосва се или плаче без видима причина. Те са отговорни за особената романтичност на жените и за желанието им да бъдат ухажвани, за раздразнението и депресивните състояние по време на цикъл. По-късно в живота те са главните виновници и за горещите вълни и нощното изпотяване. Затова е от изключителна важност да съществува хормонален баланс, който да даде пълноценност и ясна осъзнатост на случващото се.

Lady3

  • Колко пъти Ви се е случвало да се ядосвате безумно на дадена ситуация, а след няколко дни това да Ви се струва абсурдно?
  • Колко пъти сте плакали на филм, който след три дни не поражда никаква емоция у Вас?
  • Колко пъти премълчавали думи, които горчат?
  • Колко пъти сте се влюбвали в неподходящия човек?
  • Колко пъти сте казвали думи, за които после сте съжалявали?

Знаете ли, че хормоните са едни от главните отговорници за нашето поведение? Знаете ли какво е общото между болките и раздразнението по време на цикъл (и всички други оплаквания, назовани общо ПМС), целулита, неразположенията по време на менопаузата и остеопорозата?

Женското здраве изисква специфично внимание и грижи. Хормоналните промени, които настъпват у жената всеки месец и през различни периоди от живота ѝ, като бременност, кърмене, менопауза, определят нейното цялостно физическо и емоционално състояние. Те определят и нейното настроение и добър външен вид.

Съвсем категорично съвременните проучвания сочат, че една от основните причини за женските проблеми през различни етапи от живота е именно недостигът на прогестерон (хормон, който се синтезира в женския организъм, отговорен за множество процеси). От друга страна, наличието на прекомерно много ксеноестрогени (това са фалшиви хормони от естрогенов тип, които се намират в почти всички консерванти, нитрати, пестициди, деривати на нефтохимията, в козметиката, храната) допълнително възпрепятства нормалните нива на синтеза на прогестерон.

LadyHarmonia_3D_box_2015

Лейди Хармония съдържа натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве.

  • Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.
  • Действа срещу мастните отлагания и целулита.
  • Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан, косата и ноктите.
  • Поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.

Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта.

В месеца на жената – подарете си усещане за жена…

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара