Световноизвестният бранд wagamama отваря за гости първия си ресторант в България. Намира се в сърцето на столицата на ул. „Узунджовска“ № 7-9, близо до ъгъла с бул. Витоша и работи от 12.00 до 23.00 часа.

MG_2423

Първите гости опитаха от автентичните предястия на wagamama – гьоза с патица, ясай гьоза, еби кацу и едамаме, и основни ястия, като пад тай с пиле и скариди, райсукаре със скариди, ясай кацу къри и терияки донбури с телешко. За десерт гостите хапнаха wagamama мочи топчета с вкус на кокос, малина и печен сусам.

STM_5999

Wagamama в София е 168-ят ресторант от веригата, а България е 20-та страна, в която wagamama вече предлага вдъхновените си от японската кухня ястия. Просторният ресторант в София разполага със зала със 140 места и градина с 40 места. Дизайнът е модерен, с акцент върху тухлени стени, висящи лампи и богати дървени елементи. Масите са подходящи за двойки, семейства, както и за големи компании. Основен принцип на wagamama e да създава атмосфера за сплотена общност между гостите на ресторанта.

STM_5954

Вдъхновено от Азия и традиционните японски вкусове, менюто на wagamama включва вкусни донбури и тепаняки ястия, рамен за душата и тялото, разнообразни кърита, омакасе (означава „да се довериш на шеф-готвача“), красиво аранжирани салати, изкушаващи предястия и прясно изцедени сокове с парченца плод. Всички ястия се приготвят на момента в отворен тип кухня в сърцето на ресторанта и се сервират веднага, щом са готови – това е стилът на wagamama.

STM_5977

Известен в цял свят с високото качество на храната, wagamama е ресторант за всички – от любители на месото до вегетарианци, от възрастни до тийнейджъри и деца. Специалното детско меню включва 12 различни ястия, неустоими за малките гости на wagamama. Порциите в основното меню са големи и са подходящи за споделяне, а персоналът в заведението посреща гостите с усмивка, защото позитивният живот и позитивното хранене са в основата на същесвуването на wagamama.

Първият ресторант wagamama е открит в Лондон през далечната 1992 с ясната цел да създаде място за позитивно хранене, където храната задоволява както сетивата, така и душата. Брандът е пионер в предлагането на общи маси за големи компании от гости, отворената кухня и гъвкаво меню  с ястия за всеки вкус, които се поднасят веднага, щом бъдат приготвени. Менюто е изготвено от главен готвач Стив Мангълшот.

MG_2308

Същината на бранда се е запазила повече от 20 години, фокусирайки се върху позитивното усещане, свежестта и постоянните подобрения. Кайзен – японската дума за „промяна за добро“ – е водещата философия на wagamama. В основата на всичко е непрестанното подобрение, а wagamama практикува кайзен от самото начало. Wagamama днес е резултат от постоянната еволюция на бранда и предлаганите ястия, което поддържа вълнуващото преживяване в ресторанта и го прави всичко друго, но не и традиционно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара