Въпреки че кафето има редица ползи за здравето и дори се препоръчва консумацията му, то може и да навреди на организма. Това става ясно от ново британско изследване, според което кафето блокира действието на хранителните добавки с витамини, пише „Дейли мейл“.

При днешния изключително нездравословен начин на живот много хора разчитат на синтетични витамини и минерали, за да си набавят нужните хранителни вещества. Проблемът обаче е, че ако пием такива таблетки в близък интервал от време или след консумация на тази напитка, ефективността им просто се губи.

Причината не е толкова в съставките на кафето, колкото в това, че го пием горещо. Според учените топлината драстично намалява ефекта на витаминните хапчета и дори убива полезните бактерии в пробиотичните храни като киселото мляко.

Експертите излизат с нови съвети за приема на витамини и минерали, така че такива таблетки трябва да се приемат поне един час преди или след прием на горещи храни и напитки.

Те напомнят, че за всички видове лекарства и добавки обаче е най-добре да се приемат със закуската, тъй като сутрин стомашно-чревният тракт е отпочинал и работи по-добре.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара