Жените желаят толкова секс, колкото и мъжете, и нямат нищо против честите любовни контакти, установи британско проучване, цитирано от в. „Дейли мирър“.

Изследването било поръчано от апликацията за женска фертилност Киндара. То опровергава схващането, че представителите на силния пол жадуват за повече, отколкото дамите.

В изследването взели участие 500 потребителки, които трябвало да отговорят на въпросник относно своето либидо. Повече от половината от респондентките заявили, че са напълно удовлетворени от своя полов живот и от честотата на своите полови сношения. Три четвърти от анкетираните заявили желанието си да се отдават на секс повече от три пъти седмично. А 13 на сто от запитаните дами доверили, че биха правили секс повече от шест пъти седмично.

Що се отнася до удовлетворението от половия акт, 72 на сто от потребителките признали, че изпитват оргазъм при всяко сношение, а понякога имат и по няколко. Малко над половината от анкетираните посочили емоционалното обвързване като ключово за добър секс. 23 на сто пък изтъкнали ролята на любовната игра за пълноценното сексуално изживяване.

Четиридесет на сто от респондентките посочили стреса като най-голям виновник за посредствените полови сношения. А 18 процента от дамите били сигурни, че нищо не би им попречило, ако решат да правят секс.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара