Хората, които изпитват задоволство и увереност от външността си, се радват на по-добър сексуален живот и по-успешни връзки, съобщи „Сайънс дейли“, позовавайки се на резултатите от американско проучване.

секс

Според авторите му от университета „Чапман“ начинът, по който индивидите изглеждат, е свързан не само с романтичните им нагласи, но и с цялостното им задоволство от живота.

„Проучването показва, че нагласата на мъжете и жените към собствените им тегло и външност играе съществена роля за задоволството им от живота като цяло“, казва Дейвид Фредерик от изследователския екип.

Изследването потвърждава, че за дамите е особено важно да бъдат стройни, а за мъжете – да изглеждат атлетични.

За целите на проучването специалистите са анализирали данни за над 12 000 души на възраст между 18 и 65 години. Участниците е трябвало да отговарят на въпроси, свързани с индивидуалността им, личностните им и физически характеристики, самочувствието, романтичните връзки.

Изследователите са установили, че около 24 процента от мъжете и 20 процента от жените че чувстват „много“ или „изключително“ доволни от теглото и външността си, което влияе положително върху житейското им задоволство. От друга страна хората, които не били доволни от теглото и външността си, съобщили за по-слабо задоволство от сексуалния си живот и по-ниско самочувствие.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара