Активният въглен е мощно натурално средство, което улавя токсините и химикалите в организма. С порестата си повърхност, той отделя отрицателен електронен заряд, който привлича токсините. По този начин, активният въглен абсорбира вредните елементи, преди да бъдат абсорбирани от организма ни, пише каналът „Баба знае“ във vbox7. Ето и още няколко ползи на активния въглен:

За избелване на зъби

Благодарение на абсорбиращите си свойства, активният въглен премахва плаката и бактериите в устната кухина, които са основна причина за оцветяването на зъбите. Освен това той подобрява рН баланса в устата, предотвратява кариеси, лош дъх и заболявания на венците.

При махмурлук и алкохолно отравяне

Активният въглен абсорбира токсините в алкохола, които са виновни за алкохолното натравяне. Това са изкуствените подсладители и химикалите, които се съдържат в повечето спиртни напитки. Активният въглен се използва често от спешна помощ при отравяния и предозиране с опиати.

При ухапвания от насекоми

Помага при ухапвания от насекоми и обриви от отровен бръшлян, като ще успокои кожата и премахне сърбежа. Достатъчно е да смесите една капсула активен въглен с половин супена лъжица кокосово масло и да нанасяте на всеки 30 мин., докато кожата се успокои.

При акне

Не случайно активният въглен е често срещана съставка в козметиката. Той успешно премахва причинителите на акне и почиства кожата от черни точки.

При газове, подуване и киселини

Активният въглен предотвратява подуването на корема и киселините, като се свързва с газообразуващите вещества в храните и неутрализира тяхното действие.

Намалява холестерола

Според изследвания активният въглен намалява лошия хорестерол и увеличава добрия, отново благодарение на абсорбиращите си свойства.

Премахва плесен

Мухълът в дома ви може да ви причини проблеми с бъбреците, черния дроб, да намали мозъчните функции, да доведе до депресия, главоболие и повръщане, да раздразни очите и да  увреди имунната система и дихателните ви пътища. Активният въглен помага за изхвърлянето на плесента от организма, но можете да го използвате и за да почистите мухъла от стените на дома си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара