На пазара съществува огромно разнообразие от покриви –  велпапе, метални и керамични керемиди, битумни керемиди и други. Всеки вид материал се произвежда от различни производители с известни разлики в технологията. В този смисъл, изборът в полза на определен тип покритие зависи от комбинация от определени базови критерии. Ето кои са те:

  • Конфигурация на покрива – брой наклони
  • Общия стил и дизайн на сградата (жилищна или търговска)
  • Планирания бюджет

При избора на материал се препоръчва да се вземат предвид няколко основни параметъра:

Желаният външен вид, модел и цвят на покрива – покривът трябва хармонично да допълва цялостното архитектурно решение и външната украса на обекта. Например, навесът с гъвкави керемиди изглежда необичаен и привлича вниманието.

Вида на каменните гранули – базалтовите стърготини са за предпочитане, тъй като такова покритие запазва яркия нюанс на повърхността по-дълго и изглежда чудесно от естетическа гледна точка.

Технология на производство и познаване на марката –  при едно качествено производство, за безупречната репутация на продукта, се извършва постоянен контрол на продуктите.

Дата на производство на закупената партида – лепкавият слой може да изсъхне частично по време на дългосрочното съхранение, затова е най-добре да купувате само материали, произведени не по-късно от 6 месеца от датата на покупката.

Условия за доставка – при покупка е добре да се изясни възможността за доставка по поръчка. Това е много важно, когато се наложи по-късно да закупите още материал, например поради грешки в изчисленията или при наличие а дефекти.

Тези препоръки се отнасят за всички видове меки покриви. Сега обаче ще наблегнем на експертните препоръки при покупка конкретно на битумни керемиди.

Предпочитайте закупуването на пакети от една и съща партида на производство за да се избегне евентуален нежелан контраст в цвета на керемидите. За същата цел, преди началото на инсталацията, е необходимо да се отворят всички пакети и да се смесят. Така ще сведете до минимум риска от появата на различни нюанси, а и покривът ще изглежда по-чист, с еднообразни (незабележими) преходи.

Източник: https://remontira.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара