Тъй като стилът е проява на индивидуалност, то всеки сам следва да реши в каква степен желае да следва модните тенденции и какви са приоритетите му при избора на актуален гардероб.

Някои хора държат на първо място дрехите да са удобни и приятни за носене, за други е важно да спазват определен дрескод, а трети пък обичат да правят впечатление.

Абсолютно всички дами, без значение от характера и възрастта, биха искали да изглеждат красиви. Затова, нека да разгледаме базовата част от гардероба на една жена – тоест дрехите, които всяка представителка на нежния пол задължително трябва да има.

Блузи и пуловери

По-добре е те да бъдат възможно най-семпли като модели, дори издържани в сходна цветова схема. Защото, дори и някои да не осъзнават това, факт е, че универсалността и съвместимостта на дрехите се увеличава в пъти, ако те са семпли и стилни. Разбира се, що се отнася до силуета, всички блузи и пуловери следва да бъдат подбрани така, че да подчертават достойнствата на фигурата на своята притежателка.

Панталони и поли

Още два елемента от гардероба, без които не може да мине нито една жена. Погрижете се да се сдобиете с модели за топлия и летния сезон, които са подходящи за вашата фигура. Тесните поли вталяват и правят тялото да изглежда по-стройно. Обемните – точно обратно. Но, понякога, напук на правилото, нещата стоят различно. Така че, най-добрият подход, е да изпробвате всеки модел, а не да разчитате на общите правила.

Връхни дрехи

Якета, суитчъри, палта, жилетки, пончо – това са най-актуалните модели, с които няма как да сбъркате. Добре е да заложите на класическите силуети, за да не се налага всяка година да подновявате базовия си гардероб. Ако искате да добавите акценти, които да подчертаят желанието ви да бъдете в крак с последните тенденции, нека това бъдат отделни дрехи и аксесоари. По отношение на по-дебелите връхни дамски дрехи е хубаво да се придържате към вечната класика.

Източник: https://stylezone.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара