Спомням си когато ходехме на вилата за ваканциите – моите родители все нещо вършеха в градината – садяха, плевяха, копаеха, поливаха, докато аз се радвах на безгрижието, ветреца, птичките, сладостта на узрелите плодове.

И ето че дойде времето, когато усетих силата на земята и желанието да оставя своя почерк на това място. Удоволствие е да видиш,че посаденото от теб расте, цъфти и дава плод.

Пространството пред къщата е съобразено със специфичния планински терен, като е обособено в отделни стъпаловидни тераси, оформени и изградени от дървени греди и превърнати в място за декоративни растения и дръвчета.

Импрегнацията на дървото е задължителна за издръжливостта му на атмосферните влияния. Всички цветни сектори в двора са засадени със сезонни цветя, за да се запази красотата на градина през цялата година.

Пътеките са художествено и функционално оформени от естествен камък. Голямото разнообразие на този материал от форми, цветове и фактури е използвано както за цялостно покритие на стени, стълби, градинската чешма, така и за отделните “стъпки” в тревните площи.

Потънали в зеленина и създаващи чувство за уединение и закътаност са оградите, покрити изцяло с дървесни лиани, а климатисите – ярък техен представител, внасят динамика сред цветните лехи.

Множеството градински саксии подчертават чара и индивидуалността на малки участъци из градината, като
по този начин се използва по най-добрия начин всяко място. А на зелената морава, под сянката на дърветата, са издялани от дънерите на два стари бора столчета за почивка.

От НАШ ДОМ 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара