На бляскава  церемония в „Большой театр” в Москва, популярният френски актьор Венсан Касел, носител на  „Сезар”, връчи международната награда BraVo в категорията „Балет на годината” на Светлана Захарова. Голямото признание на Захарова е за авторския проект „Аморе”, който българската публика ще види на 10 май  в зала 1 на НДК благодарение на „Жокер медиа”.

”За мен е чест да връча награда на великата Светлана Захарова”, каза Касел на руски език. Според него BraVo е един цял свят, тъй като обхваща музиката във всички направления и жанрове.

За Захарова това е първа награда за първия й самостоятелен проект „Аморе”. ”Класическото изкуство не е за всички. То не трябва да бъде масовка. За класическото изкуство са нужни любители, а не познавачи. Важно е хората да го усещат, да го обичат да имат нужда да гледат спектакли, да посещават концерти“, сподели Захарова.

В другите категории носители на награди са  Род Стюарт, Дмитрий Хворостовский – посмъртно, за последния му проект „Риголето”и т.н.

Светлана Захарова се включи в концертната програма на събитието с  „Умиращият лебед” на Сен-Санс. В нея взеха участие и Хосе Карерас, Анна Нетребко и други.

В наградения спектакъл „Аморе”, който ще видим на 10 май в НДК, на Светлана Захарова ще партнират водещите солисти и артисти на „Большой театр” – Михаил Лобухин, Денис Родкин, Денис Савин и други , както и емблематичното име в съвременния балет Патрик де Бана.

Билети ще намерите на: Билетен център НДК, мрежата на ИВЕНТИМ, Office 1 Superstore, бензиностанции OMV, книжарници Orange Center, обекти на Български пощи, както и онлайн.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара