„Родени за Рок”  е първият сингъл за 2018-а година на група „Конкурент“. Парчето е от предстоящия нов албум на бандата „По трудния път“, който ще бъде издаден през през есента на тази година.

След юбилейния концерт през март – „30  години КОНКУРЕНТ” в зала „Универсиада“, където техни гости на сцената бяха музиканти като: Наско и Славчо /БТР/ , Дичо, Фактор, Милена, Павел Васев /Монолит,  Николо Коцев / Brazzen Abbot , Baltimoore ,Кикимора/, Тони Хадат /Ахат/  и други., групата влезе в студио за да запише първия си сингъл за следващият албум, а именно “Родени за Рок”. Мелодичен, радиофоничен и полиран рок се долавят в песента и видео-клипа към нея.

Феновете на „Конкурент“ твърдят, че от своето създаване бандата сега е в най-добрата си формация и новата песен  „Родени за рок“ е сравнявана с други техни хитове като „Дай ми време“, „Аз съм твоят вечен конкурент“, „ Чакам други дни“, „Мама“, „Върни се“, „На кой му дреме“, „Крале на скоростта”

Музикантите от бандата не крият амбициите си да създадат модерен албум, в който да се редуват здрави рок-парчета с по-хитови композиции.

Едновременно с работата им по албума „По трудния път“, групарите вече работят по акустично шоу, с което ще покажат и едно ново лице на „Конкурент“.

В  края на лятото се очаква да има представяне на „Акустичен сет“ на Конкурент. Авторските парчета ще звучат акустично, с емоции и настроения , повлияни от Боб Дилън, Ролинг Стоунс, Том Пети, Джордж Харисън, Ерик Клептън , Робърт Джонсън.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара