Първата песен от предстоящия албум на Мира Кацарова ще даде името и на самия диск – My Cinema. Тя, както и целият албум, е вдъхновена от музиката към онези специални филми, които имат силата да променят живота ни.

„My Cinema“ е една от малкото композиции, включени в изданието, с текст на български език. Музиката към песента е дело на прекрасния пианист Мирослав Турийски, който споделя сцената с Мира вече няколко години и съвместната им работа има градивна история, зад която стоят десетки композиции.

Освен мечтателното филмово звучене на мелодията на „My Cinema“, поетичният текст на Мира Кацарова също кара слушателя да си представя сцени от други пространства с различни декори. До едноименната композиция в предстоящия нов албум на Мира ще бъдат включени любимите теми и песни от непреходните образци на кино изкуството като „Cinema Paradiso“ „Криле на желанието“, “Говори с нея”, „Един мъж и една жена“, „Пина“, „Черният Орфей“. Сред тях ще бъде и възхитителната композиция на Чарли Чаплин от „Модерни времена“ – Smile.

Преди да представи новия си албум през есента, Мира Кацарова ще подари на публиката още една песен от My Cinema през настъпващото лято. Премиерата на албума ще се състои в няколко града, с големи концерти в специален формат.

Но преди това Мира ще продължи срещите на публиката с последния й концертен проект, отдаващ заслужена почит на една от най-изключителните джаз дами – Били Холидей. Тази година светът отбелязва стогодишнината от нейното рождение. Blue Moon – Songs of Billie Holiday представя малка част от голямото наследство на Били Холидей, в нов авторски прочит, с аранжиментите на Мирослав Турийски, Христо Йоцов и Веселин Веселинов-Еко. Всички заглавия в програмата са дълбоко и лично свързани с Мира и нейния музикален път.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара