На мен не ми харесва да живея в скучни и сиви градове, а на вас?“, така започва мотивацията  си Ян Форман за стартирнето на „Dispatchwork“, проект, който запълва с различни по цвят и размер пластмасови блокчета LEGO разрушените и пропукани места в обществени сгради по целия свят.

София ще стане част от глобалната карта с преобразени градове по света от 5-и юни по време на ДОМА Арт Фест, фестивалът за съвременно изкуство и култура от Севера, когато Ян ще започне трансформацията й, в която всеки желаещ може да се включи.

Климатът от севера ще пренареди по нов за София начин експозициите от ДОМА Нордика, свързвайки отдалечени и не толкова познати арт пространства с установени и известни. Сред алтернативните локации от картата на фестивала са празните складови пространства и бивш хладилен завод МРАЗ на ул. Индустриална 11 и галерия UNDERGROUND, които ще приютят изложба Нордика 1, 2 и 3-та част, пространството в подземията на Сердика на бул. „Мария Луиза“ 16, където ще се разположи медия арт, СКЛАДА – пространство за дизайн и интериор, което ще преплете изкуство и нордски интериор; галерия Suspacious с изложба графичен дизайн; VIVACOM ART HALL – фотография; MOZEI – пърформанс; галерия CREDO BONUM – развиваща се във времето изложба и детска програма; Café DEVET – официален инфо кът на фестивала, Дом на киното – кино прожекции, а Културен център на СУ – Нова конферентна зала в Ректората на СУ и зала Алма Матер – дискусии и пърформанс.

Повече подробности има в сайта на фестивала www.domaartfest.com

 

0 Коментара