Композитор, поет и певец, Михаил Белчев е роден през 1946 г. Учил е във ВМГИ- София и в Театралната академия „Черкасов“ в Ленинград. Като дете пее в хор „Бодра смяна“. Михаил Белчев изгражда собствен стил върху традициите на френския шансон. В началото на кариерата си пише текстовете, музиката и сам изпълнява своите песни. На 11 ноември Михаил Белчев събира цвета на естрада на грандиозен концерт в НДК. Над 20 от най-известните ни певци ще изпълнят златни български хитове на мащабен концерт на 11 ноември в зала 1 на НДК. На сцената ще излязат Йорданка Христова, Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Силвия Кацарова, Искра Радева, Кристина Белчева, Недялко Йорданов, Стефан Димитров, Михаил Белчев, Веселин Маринов, Илия Ангелов, Константин Белчев и „Белчев бенд”. 

Коя е пресечната точка между любовта и музиката?

Поезията. 

Какво мислите за българския шоубизнес?

Войнстващ и безсмислен.

Историята, която винаги ще помните?

Историята на моя живот.

Музиката, която харесвате? 

Хубавата. Музиката, която вълнува мислите, завладява душата, провокира спомени и мечти, вдъхва желание за живот. Неслучайно има песни, които са променяли съдби. Песни, които са събирали хора.

Какво ви вдъхновява при писането на текстове за песни? 

Музиката. Аз обичам да пиша по музика или едновременно с автора на музиката. Непременно искам да знам изпълнителя, да знам какво го вълнува…

Как успявате да владеете публиката? 

Не я будалкам, а останалото казва Тя! Ето на 30 октомври имах концерт в Русе. Магията и сливането с публиката беше неописуемо. С жена ми сме имали толкова много концерти из страната и винаги е вълнуващо и зареждащо с вяра и оптимизъм, но в Русе ни срещнаха с любов, за която всеки артист мечтае.

Вашият най-голям успех? 

Любовта в семейството ни и приятелите, които никога не са ме предавали. 

А вашият син по вашите ли стъпки пое?

По неговите си и крачи смело и доста мъдро. Прекрасно момче е. Дано има късмет, защото го заслужава. 

Какво още да очакваме от вас? 

Нищо различно. Това, което правя цял живот, и то с любов и отговорност.

Бъдещето, което си пожелавате? 

Бъдеще!

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара