След 20 милиона продадени албума в цял свят и успехът зад последния ѝ платинен албум, издаден на френски – Ma vie dans la tienne, Лара Фабиан се завръща на сцената с изцяло англоезичен албум. Camouflage е създаден между Стокхолм, Лос Анджелис и Брюксел от продуцента с множество награди Moh Denebi и американския текстописец Sharon Vaughn. Албумът носи името на знаковото парче „Camouflage“ и съдържа 12 песни с характерния вокален заряд на звездата в комбинация с електро поп елементи и класически оркестрални аранжименти. Дългоочакваната от феновете продукция e вече на пазара, а световното ѝ турне, вклюващо над 40 страни, стартира преди броени дни в Маями. Малко преди концерта ѝ у нас в зала 1 на НДК на 27 март се срещаме с Лара Фабиан, за да ни разкаже за вълнението покрай турнето, за работния процес на албума, за хората, близки до сърцето ѝ, за голямата любов в живота ѝ, за най-голямата ѝ страст – музиката, както и какво ѝ предстои в следващите 6 месеца.

Здравей, Лара! Преди броени дни в Маями беше даден старта на световно ти турне CAMOUFLAGE, как се чувстваш?

Щастлива. Беше едно разтърсващо първо шоу със страхотна енергия. Но като на всяка премиера, бях доста притесненa. За първи път представих новите си песни в едно ново, съвсем различно шоу и нямах представа как ще реагира публиката. За моя голяма радост всичко мина прекрасно.

CAMOUFLAGE е 13-тият ти албум. Работата по него включва няколко града, един от най-награждаваните и популярни продуценти в Швеция, както и известестния американския текстописец Sharon Vaughn. Сподели ни нещо за креативния процес и създаването на албума.

Имах честта да работя с изключителни професионалисти и легенди в музикалния бизнес. Самият процес беше много естествен и всичко се случваше с лекота. Техниките, които приложихме, бяха предизвикателни, миксирахме различни стилове, но крайният резултат е зашеметяващ. Много съм доволна и удволетворен от това, което създадохме. CAMOUFLAGE ме представя в една нова роля – в ролята на разказвач. В албума споделям моето усещане за света днес. В него съм събрала истории, емоции пресъздаващи всичко онова, през което минаваме и усилието ни да извлечем най-доброто от него.

Коя е любимата ти песен от албума и защо?

Определено „Camouflage”. Обожавам музиката, аранжимента и дълбочината на тази песен, както и усещането на искреност и себеопознаване, което носи тя.

Разкажи ни малко повече за турнето и какво ни предстои да видим след месец в зала 1 на НДК в София?

Турнето е посветено на новия ми албум, в който представям себе си и музиката си по-един различен начин. Ще обиколим над 40 страни в света и нямам търпение да усетя емоциите на публиката и начина, по който реагират на всяка една песен. Може да очаквате един много личен, интимен и специален концерт, в който ще споделя душата и мислите си за начина, по който усещам света днес. Освен новите парчета обаче ще изпълня и някои от най-големите си хитове, които надявам се ще придадат един чудесен завършек на шоуто. 

А коя част от шоуто те описва най-добре? Има както баладични, по-мелодични и драматични части, така и по-динамични и енергични, коя от тях съотвества на Лара Фабиан? 

Мисля, че откривам частичка от себе си във всяка част на шоуто. Аз съм като хамелеон и това определно личи от музиката ми и шоуто, което предстои да видите.

Как се подготвяш за концертите си? Имаш ли специален ритуал? 

Да, разбира се. Загрявам гласа си поне по 1 час преди всеки конерт, след което се опитвам да притихна и да не говоря колкото се може по-дълго.

А как се справяш с баланса между профеционалния и личния живот? Как успяваш да ги съчетаеш така, че винаги да излъчваш тази харизма и щастие?

Мисля, че се справям като всяка друга жена по света. Старая се да следвам едно правило – да действам максимално концентрирано и последователно като отдавам времето и енергията си само на едно нещо. По този начин се чувствам пълноценна и уверена, че съм дала максимума от себе си. Разбира се, голяма заслуга за това да бъда това, което съм и да бъда добра майка, се дължи на моя съпруг. Той е най-голямата ми упора и е страхотен мъж и баща. Най-голямото щастие и любовта на живота ми, благодарна съм, че е част от него.

Какво ти предстои оттук нататък?

Предстоят ми 6 месеца, изпълнени с пътешествия и срещи с феновете ми. Много се вълнувам и нямам търпение да обиколим всички 40 точки от световното ми турне, сред които сте и вие. Обожавам българската публиката, топлината и заряда, с който ме посрещат всеки път. Обещавам ви една незабравима вечер и ви очаквам!

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара